Ποιοι έχουν μηδενική ανοσία στην Όμικρον παρόλο που νόσησαν με κορονοϊό και ποιοι υπερανοσία

Ποιοι έχουν μηδενική ανοσία στην Όμικρον παρόλο που νόσησαν με κορονοϊό και ποιοι υπερανοσία

Άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά είχαν προηγουμένως νοσήσει με την μετάλλαξη Delta του κορονοϊού μπορεί να έχουν πολύ λίγη προστασία είτε και μηδενική έναντι της μόλυνσης εκ νέου αυτή τη φορά με το στέλεχος της μετάλλαξης Όμικρον, σύμφωνα με εργαστηριακή μελέτη από τη Αυστρία.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, Αυστριακοί επιστήμονες εξέτασαν το αίμα όσων είχαν νικήσει με το παλαιότερο στέλεχος του ιού έναντι της νέας μετάλλαξης για να μετρήσουν την απόκριση των αντισωμάτων τους.

Βρήκαν ότι μόνο ένα στα επτά δείγματα παρήγαγε αρκετές από τις πρωτεΐνες που καταπολεμούν τη μόλυνση για να εξουδετερώσουν την Όμικρον.

Υποδηλώνει ότι η προηγούμενη μόλυνση από την Delta χωρίς εμβολιασμό δεν προσφέρει ουσιαστικά καμία προστασία έναντι της νέας μετάλλαξης που επελαύνει παγκοσμίως. Δεν υπάρχει ακόμα ετυμηγορία όσον αφορά το αν τα αντισώματα της νόσησης προστατεύουν από κάποια σοβαρή επαναμόλυνση.

Ποιοι έχουν ανοσία

Οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που είχαν Covid εξακολουθούν να απολαμβάνουν κάποια προστασία έναντι σοβαρών επαναλοιμώξεων, αλλά η ανοσία είναι γνωστό ότι εξασθενεί σημαντικά μετά από έξι μήνες.

Η πιο πρόσφατη μελέτη, από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ, διαπίστωσε ότι εάν οι σοσήσαντες της Delta κάνουν εμβόλιο, γίνονται «υπεράνοσοι», ακόμη και έναντι της μόλυνσης από την Όμικρον.

Βρετανοί ειδικοί που σχολίασαν τη μελέτη υπογράμμισαν τη σημασία της λήψης αναμνηστικού εμβολίου.

Το καλύτερο αποτέλεσμα συνολικά παρατηρήθηκε σε πέντε δείγματα που ελήφθησαν από εκείνους που είχαν επιζήσει από προηγούμενη λοίμωξη από τον Covid και στη συνέχεια έκαναν εμβόλιο, μια ομάδα ανθρώπων που οι ερευνητές ονόμασαν «υπεράνοση».

Η ανταπόκριση αντισωμάτων αυτών των ατόμων κατά της Όμικρον ήταν περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερη ακόμη και από τον συνδυασμό εμβολίων Pfizer και AstraZeneca.

Ο καθηγητής Lawrence Young, ένας μικροβιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Warwick είπε, αν και η μελέτη βασίζεται σε μικρούς αριθμούς, τα στοιχεία πρόσθεσαν στην έρευνα που καταδεικνύουν την ικανότητα της Όμικρον να αποφεύγει την ανοσία.

«Αυτό το έγγραφο με μικρούς αριθμούς δειγμάτων επιβεβαιώνει δεδομένα από προηγούμενες μελέτες και υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο την ικανότητα της νέας μετάλλαξης να ξεγλιστρά», είπε.

Πηγή: Dailymail



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3FmAnlA
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη