Μετάλλαξη Όμικρον: Τα κύρια συμπτώματα της νέας παραλλαγής του κορονοϊού

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Τα συμπτώματα της νέας μετάλλαξης Όμικρον μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετικά από τις άλλες παραλλαγές του κορονοϊού.

Τουλάχιστον επτά είναι τα κύρια συμπτώματα που παρουσιάζουν οι ασθενείς με την Όμικρον, σύμφωνα με τους ειδικούς. Αν και προηγούμενες παραλλαγές του κορονοϊού έχουν συσχετιστεί με διαφορετικά συμπτώματα και σοβαρότητα, θα ήταν επικίνδυνο να υποθέσουμε ότι η Omicron είναι μια ιογενής γάτα, επισημαίνουν.

Τα συχνότερα συμπτώματα που εμφάνισαν οι ασθενείς που μολύνθηκαν με το στέλεχος Όμικρον σύμφωνα με μελέτες είναι:

  • ξηρός βήχας με «γρατζούνισμα» στο λαιμό (89%), ενώ ακολούθησαν
  • κόπωση (65%),
  • ρινική συμφόρηση ή συνάχι (59%),
  • πυρετός (38%),
  • ναυτία ή έμετος (22%),
  • δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή (16%),
  • διάρροια (11%) και απώλεια γεύσης ή όσφρησης (8%).

Το νυχτερινό σύμπτωμα

Μελετώντας τα συμπτώματα που παρουσίασαν οι ασθενείς, οι γιατροί από τη Νότια Αφρική παρατήρησαν ότι η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί ένα επιπλέον σύμπτωμα.

«Η νυκτερινή εφίδρωση είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα των ασθενών. Άλλα συμπτώματα που εκδηλώνουν είναι ξηρός βήχας, πυρετός, κόπωση και πολλοί πόνοι στο σώμα», ανέφερε o Dr. Unben Pillay σε συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας της χώρας,

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι εμβολιασμένοι έχουν πολύ καλύτερη έκβαση όταν μολύνονται η παραλλαγή Όμικρον, προσθέτοντας ότι το ποσοστό όσων νοσούν βαριά από την παραλλαγή Όμικρον είναι το μισό απ' ό,τι στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Πως διαφέρει από την Μετάλλαξη Δέλτα

Η Δρ. Angelique Coetzee, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Νότιας Αφρικής, ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που υποψιάστηκαν το στέλεχος Omicron Covid.

Σημείωσε ότι οι ασθενείς στην κλινική της είχαν συμπτώματα διαφορετικά από το αρχικό στέλεχος και την παραλλαγή Delta, η οποία ήταν η πιο κυρίαρχη στον κόσμο τους τελευταίους μήνες.

Είπε ότι καθώς η παραλλαγή άρχισε να μολύνει περισσότερους ανθρώπους, τα πιο κοινά σημάδια ήταν κόπωση, ήπιοι μυϊκοί πόνοι, ξηρός βήχας και γδάρσιμο στο λαιμό.

Οι ασθενείς με Όμικρον δεν φαίνεται επίσης να αναφέρουν ότι έχασαν την αίσθηση της γεύσης ή της όσφρησης, ένα βασικό σύμπτωμα σε προηγούμενες λοιμώξεις από τον Covid.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3F8AVeM
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη