Lockdown στην Ολλανδία ενόψει Χριστουγέννων

(EPA / ANP)

Σε γενικό lockdown μπαίνει από το πρωί της Κυριακής (18/12) η Ολλανδία, σε μια προσπάθεια να «θωρακιστεί» η χώρα από την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Η Ολλανδία μπαίνει εκ νέου σε καραντίνα από το πρωί Κυριακής, για την περίοδο των εορτών, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μεγάλη αύξηση των λοιμώξεων από τον κορονοϊό λόγω της παραλλαγής Όμικρον, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

«Η Ολλανδία κλείνει ξανά. Αυτό είναι αναπόφευκτο λόγω του πέμπτου κύματος που μας έρχεται με την παραλλαγή Όμικρον», δήλωσε ο Ρούτε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου.

«Είμαι εδώ απόψε με στενάχωρη διάθεση. Για να συνοψίσω σε μια φράση, η Ολλανδία επιστρέφει στην καραντίνα από αύριο», είπε ο Ρούτε.

Οι Ολλανδοί θα περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων με κλειστά εστιατόρια, καφέ, καζίνο, μουσεία, εμπορικά καταστήματα, κινηματογράφους αλλά ακόμα και κομμωτήρια. Μια εβδομάδα νωρίτερα θα κλείσουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα πανεπιστήμια.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3F4DrCF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη