-->

Ζήτησε εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη, επτωχεύσατε ηθικά - Παραιτηθείτε»

Ζήτησε εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη, επτωχεύσατε ηθικά - Παραιτηθείτε»

Ολομέτωπη επίθεση από τον Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό 2022. Δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ για κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του στην συνεδρίαση της Βουλής για τον Προϋπολογισμό, κάνοντας σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ανέφερε πώς ο πρωθυπουργός επιχείρησε να κερδοσκοπήσει πολιτικά και προσωπικά την ώρα της υγειονομικής τραγωδίας.

«Κύριε Μητσοτάκη δυστυχώς επτωχεύσατε», ανέφερε και προσέθεσε: «Δεν επτωχεύσατε οικονομικά επτωχεύσατε ηθικά κ. Μητσοτάκη. Γιατί το μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε ανεπαρκές. Ότι οι άριστοι αποδείχθηκαν άχρηστοι. Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά, την ώρα της κρίσης, την ώρα του πόνου, την ώρα της υγειονομικής τραγωδίας και της οικονομικής δυσπραγίας, επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά και προσωπικά.

Να στήσετε έναν τεχνητό, έναν ψεύτικο θρίαμβο. Μια μαγική εικόνα επιτυχίας, βασισμένη στο ψέμα και στην προπαγάνδα. Και τώρα που τα πήλινα πόδια του ψεύδους καταρρέουν, ο βασιλιάς είναι γυμνός και ηθικά έκπτωτος. Γιατί η πραγματικότητα είναι πιο ισχυρή από την εικόνα που αναπαράγουν τα καλοπληρωμένα με δημόσιο χρήμα φιλοκυβερνητικά μέσα».

Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή για τους ανθρώπους που άδικα χάνονται ενώ θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

Γενικεύοντας ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε μία Ευρώπη που αλλάζει επιμένει ιδεοληπτικά στις ίδιες αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες συνταγές.

Εστιάζοντας στην πανδημία και τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιμένει αποτυχημένες συνταγές του χθες.

«Η εικόνα είναι τραγική για τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, αν είχατε στηρίξει το ΕΣΥ. Για τα νοικοκυριά που στενάζουν από τις ανατιμήσεις. Για τους νέους που βρίσκουν διαρκώς εμπόδια στη γνώση, για τους εργαζόμενους που αναγκάζετε σε ανασφάλεια και φτώχεια. Με αυτή την πραγματικότητα θα αναμετρηθείτε.

Αλλά και με τις ιδεοληψίες σας σε έναν κόσμο και μια Ευρώπη που αλλάζει επιμένετε δογματικά στις ίδιες συνταγές. Στις ιδεοληψίες των μεγάλων φοροαπαλλαγών για τους πλούσιους που γίνονται πλουσιότεροι, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της συμπίεσης των εισοδημάτων που κάνουν τους μικρομεσαίους φτωχούς και τους φτωχούς φτωχότερους. Είναι το ίδιο μοντέλο που μας οδήγησε πριν από 12 -13 χρόνια στη χρεοκοπία της χώρας. Με μαθηματική ακρίβεια θα μας ξαναοδηγήσει στην ακρίβεια αν δεν το αλλάξουμε εγκαίρως. Επιμένετε στη στρατηγική του χθες».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την κατηγορία του προς τον κ. Μητσοτάκη ότι εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα. «Έχετε αγκυροβολήσει στο βάλτο των αποτυχημένων συνταγών της χρεοκοπίας, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων και σε ξεπερασμένα δόγματα. Εσείς κάνετε μόνο συμφωνίες με ιδιωτικά συμφέροντα. Όπως το λέει λαϊκά ο κόσμος ντιλάρετε με ιδιωτικά συμφέροντα».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν λαμβάνει υπόψη του τις ανατιμήσεις και την πανδημία. Είναι προϋπολογισμός εικονικός και εκτός πραγματικότητας. Ποιον θα πείσετε ότι αυτά που προβλέπετε δεν είναι παρά η φούσκα της επικοινωνίας και της παραπλάνησης. Προχειρότητα, ερασιτεχνισμός, τσιγκουνιά και ακροβασίες όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των πολλών» είπε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Οσα μέτρα πήρατε σας ξεπέρασε η πραγματικότητα... Μέσα στον πανικό της τελευταίας ώρας, στην ομιλία σας, στο τέλος μιας πενθήμερης διαδικασίας, έρχεστε να προσθέσετε την τελευταία ώρα κάτι, να δώσετε κάτι. Όχι για να αντιμετωπίσετε τις ανατιμήσεις, αλλά για να δώσετε κάτι το βράδυ στα δελτία ειδήσεων να πουν για σας, αυτή είναι η έγνοια σας. Μηδέν δαπάνες για τη στήριξη των νοικοκυριών, πρόβλεψη ότι δεν θα υπάρξει καμία στήριξη από εδώ και στο εξής στους ανθρώπους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Κόβονται τα έκτακτα κονδύλια ενώ ακόμα κι αυτά που δόθηκαν φέτος αποδείχτηκαν ανεπαρκή. Για ποιο λόγο κ. Πλεύρη – εσείς που τα ξέρετε τα μαχαίρια και τα ψαλίδια καλά – ιδεολογικά εννοώ. Γιατί γίνονται 736 εκατομμύρια; Τα κονδύλια; Λάθος κάνω; Γιατί κόβετε 820 εκατομμύρια από το Υπουργείο Υγείας και στα έκτακτα κονδύλια από 1,25 δις πάτε στα 736 εκατομμύρια ευρώ. Κανείς δεν σας ανάγκασε, είναι δική σας επιλογή, συνειδητή. Να αφήσετε κενά στα δημόσια νοσοκομεία για να έρθουν αύριο κάποιοι ιδιώτες. Αλλά για εσάς δεν μετρούν όλες οι ζωές το ίδιο. Φτωχοί και πλούσιοι. Και μην τολμήσετε με στρεψοδικία να συγκρίνετε προϋπολογισμούς εντός μνημονίων κι εκτός μνημονίων» τόνισε ο κ. Τσίπρας. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε οξεία κριτική κατά της κυβέρνησης και για τους μισθούς: «Τους κρατάτε καθηλωμένους σε επίπεδα πείνας και ταπείνωσης. Εσείς κ. Μητσοτάκη προεκλογικά δεν είχατε υποσχεθεί περισσότερες και καλύτερες δουλειές; Που είναι αυτές οι δουλειές; Εσείς ενώ είχαμε αυξήσει 11% τον κατώτατο μισθό και καταργήσαμε τη ρατσιστική διάθεση για τον υποκατώτατο και είπατε θα αυξάνετε τον κατώτατο μισθό στο διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης Ιδού λοιπόν η Ρόδος. Λέτε έχουμε 6% ανάπτυξη. Γιατί δεν τον αυξάνετε από 1/1/2022 στο 12% παρά τον αυξάνετε σε ρυθμό πείνας; 0,50 ευρώ; Λέτε είχαμε ύφεση. Όλη η Ευρώπη είχε. Αναδεικνύω την αναξιοπιστία μιας κυβέρνησης που υποσχέθηκε αυξήσεις μισθών και τους έχει ρίξει στον πιο βαρύ χειμώνα. Γιατί; Γιατί έχετε δεσμεύσεις με τα μεγάλα συμφέροντα. Οχι με τους μικρομεσαίους. Γιατί θα πληγούν με την αύξηση του κατώτατου μισθού αυτοί που βγάζουν υπερκέρδη και θέλουν καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό. Είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι πλατφόρμες, οι τράπεζες, με τους οποίους ντιλάρετε συνεχώς κ. Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς λοιπόν δεσμευόμαστε. Το πρώτο νομοσχέδιο της προοδευτικής διακυβέρνησης θα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και η διαγραφή μέρους του πανδημικού χρέους για τις επιχειρήσεις» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μέσα σε καταιγισμό χειροκροτημάτων από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβούλιο και φωνές και σχόλια από την πλευρά των βουλευτών της ΝΔ.

Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας - «Παραιτηθείτε κύριε Μητσοτάκη»from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3E88jkg
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->