-->

Εμβολιασμός κορονοϊού: Η ώρα παίζει σημαντικό ρόλο στα αντισώματα

Πηγή: REUTERS

Η απόκριση των αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό ήταν γενικά μεγαλύτερη σε όλους όσοι είχαν εμβολιαστεί μετά το μεσημέρι.

Κι όμως...η ώρα της ημέρας που κάποιος κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μπορεί να παίζει ρόλο στο πόσα αντισώματα θα δημιουργηθούν στο σώμα του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία νέας έρευνας που δημοσιεύτηκε στο Journal of Biological Rhythms, τα επίπεδα των αντισωμάτων είναι υψηλότερα, εάν προτιμήσουμε να εμβολιαστούμε κατά του κορονοϊού τις απογευματινές ώρες, σε αντίθεση με τις πρωινές ώρες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης 

Εξετάσθηκαν τα επίπεδα των αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού  σε 2.190 υγειονομικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ως μέρος του προγράμματος πρόληψης λοιμώξεων του Ηνωμένου Βασιλείου, συλλέχθηκαν δείγματα αίματος από ασυμπτωματικούς νοσοκομειακούς εργαζόμενους τη στιγμή του εμβολιασμού.

Οι ερευνητές δημιουργήσαν ένα μοντέλο για να εξετάσουν το πώς επηρεάζει η ώρα της ημέρας τα επίπεδα των αντισωμάτων με βάση και τον τύπο του εμβολίου (εμβόλιο mRNA Pfizer ή εμβόλιοAstraZeneca), την ηλικία, το φύλο και τον αριθμό των ημερών μετά τον εμβολιασμό.

Συνολικά, αυτό που συμπέραναν είναι ότι η ανοσοαπόκριση ήταν υψηλότερη σε όσους είχαν εμβολιαστεί αργότερα στη διάρκεια της ημέρας. Αυτοί που είχαν μάλιστα τα υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων ήταν όσοι είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer, οι γυναίκες και οι νεότεροι, σε συνδυασμό με την ώρα του εμβολιασμού.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/32ftljG
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->