Ανακλήθηκε rapid test από τον ΕΟΦ μετά από έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησε, εντόπισε rapid test που δεν πληρούσε τις απαιτήσεις συμμόρφωσης στις οδηγίες χρήσης ιατροτεχνολογικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ως εκ τούτου, ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές, με αποτέλεσμα ο ΕΟΦ να ανακαλέσει το συγκεκριμένο προϊόν από την αγορά για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. 

Η ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχει ως εξής:

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας κατόπιν καταγγελίας διενήργησε, στις 12.11.2021, στη Θεσσαλονίκη έλεγχο σε δύο υποκαταστήματα ιδιωτικής εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαγνωστικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2 (rapid test), με αντικείμενο τη νομιμότητα της λειτουργίας της και των υπηρεσιών που παρέχει.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, η χρήση συγκεκριμένου ιατροτεχνολογικού προϊόντος (κιτ διαγνωστικού ελέγχου-rapid test) το οποίο δεν έφερε την ειδική σήμανση CE και ως εκ τούτου δεν πληρούσε τις απαιτήσεις συμμόρφωσης στις οδηγίες χρήσης ιατροτεχνολογικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Οδηγία 98/79/Ε.Κ.).

Οι Ελεγκτές–Επιθεωρητές της ΕΑΔ γνωστοποίησαν άμεσα τα ευρήματα του ελέγχου (αποστολή της σκαναρισμένης εξωτερικής επιφάνειας της συσκευασίας με τις εσώκλειστες οδηγίες του συγκεκριμένου διαγνωστικού τεστ), στις αρμόδιες εποπτικές Αρχές, με αποτέλεσμα ο ΕΟΦ να ανακαλέσει το συγκεκριμένο προϊόν από την αγορά για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Ο έλεγχος στη συγκεκριμένη εταιρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι έλεγχοι για τη νομιμότητα διενέργειας και καταχώρισης διαγνωστικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2 (rapid test) συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια στη βάση καταγγελιών αλλά και αυτεπάγγελτων ελέγχων των αρμόδιων ελεγκτικών και εποπτικών Αρχών.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3e6yD3Y
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη