-->

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για τα ρεβεγιόν σε σπίτια, ποια πρωτοχρονιάτικα πάρτι απαγορεύονται

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για τα ρεβεγιόν σε σπίτια, ποια πρωτοχρονιάτικα πάρτι απαγορεύονται

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα απαγορεύονται μεταξύ άλλων οι εκδηλώσεις και τα πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, δημιουργώντας ερωτηματικά για τα Ρεβεγιόν στα σπίτια. Στις 02:00 κλείνει η εστίαση.

Με αυστηρούς περιορισμούς, όμοιους με αυτούς των περσινών εορτών θα πραγματοποιηθεί και φέτος το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Μάλιστα, εκτός από την εστίαση, η οποία θα κατεβάσει ρολά στις 02:00, αλλά και τα μπαρ και τα νυχτερινά μαγαζιά, τα οποία ουσιαστικά δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν αφού απαγορεύεται η μουσική, στο «στόχαστρο» μπαίνουν και τα πάρτι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η εστίαση θα κλείσει στις 02:00 το βράδυ, ενώ απαγορεύονται όλα τα οργανωμένα πάρτι, τόσο σε δημόσιους, όσο και σε ιδιωτικούς χώρους.

Χαρακτηριστικά, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε στο υπουργείο Υγείας, ανέφερε το εξής:

«Θα πρέπει να καταστεί σαφές, ότι μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε εκδήλωσης – πάρτι, είτε σε ιδιωτικό, είτε σε δημόσιο χώρο, που θα έχει τα χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι, ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλους μισθωμένους χώρους».

Βεβαια τα παραπάνω μέτρα έχουν φέρει σύγχυση στους πολίτες οι οποίοι δεν ξέρουν τι ισχύει τελικά με πάρτι και ρεβεγιόν.

Σε ποια περίπτωση απαγορεύονται τα πάρτι

Η διευκρίνιση από το υπουργείο είναι οτι απαγορεύονται εκδηλώσεις και πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο στην ουσία αφορά τα πάρτι σε σπίτια Airbnb.

Τι ισχύει για το ρεβεγιόν στα σπίτια

Σε αυτό το σημείο, προέκυψε το ερώτημα τι θα ισχύσει για τα πάρτι στα σπίτια και αν θα απαγορεύεται η μουσική, εν όψει και του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι στα σπίτια θα επιτρέπεται κανονικά η μουσική. Παράλληλα δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στα άτομα ή τη μουσική όπως για παράδειγμα συνέβαινε πέρσι που ήμασταν σε lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας και επιτρέπονταν οικογενειακά τραπέζια με 9 άτομα.

Έκκληση Πλεύρη προς νέους

Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας, απηύθυνε νέα έκκληση προς τους νέους ενόψει του ρεβεγιόν, να προστατεύσουν τους μεγαλύτερους συγγενείς τους.

Ισχυρή σύσταση είναι όσοι νέοι έχουν βγει, έχουν κάποιο ύποπτο σύμπτωμα να αποφύγουν τα ρεβεγιόν στο σπίτι ή αν πάνε να κάνουν πρώτα self test.

«Οποιοσδήποτε έχει το παραμικρό σύμπτωμα ή έχει εκτεθεί σε χώρους με συγχρωτισμό θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορονοϊό» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε το εξής: «Πριν τα οικογενειακά τραπέζει θα πρέπει να γίνονται τεστ από όλους όσους θα παραβρεθούν και ειδικά όσοι αισθάνονται ότι έχουν βρεθεί με κόσμο ή είναι χώροι που μπορεί να έχουν νοσήσει να δείξουν ότι αγαπούν τους γονείς, τους παπούδες και τις γιαγιάδες τους χωρίς να τους δουν».

Ο Υπουργός Υγείας, κατέληξε ότι «αν εφαρμοστούν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα μας δώσουν τη δυνατότητα να επανέλθουμε στην κανονική μας ζωή. Θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το ΕΣΥ σε υψηλό βαθμό παροχής υπηρεσιών και με όλες τις ενέργειες να ξέρουν οι πολίτες ότι θα έχουν τη στήριξη και θα έχουμε τη δυνατότητα να ατενίσουμε το μέλλον».

Υπενθυμίζεται οτι το όριο ατόμων και η απαγόρευση μουσικής ισχύει μόνο για την εστίαση που αφορά 6 καθήμενους ανα τραπέζι.

Πρόστιμα για τα παράνομα πάρτι

Στη νέα ΚΥΑ με τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ προβλέπονται ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα για τη διοργάνωση πάρτι και άλλων εκδηλώσεων σε ιδιωτικούς χώρους, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κορωνο-πάρτι που μπορεί να λειτουργήσουν καταστροφικά τα επόμενα 24ωρα, δηλαδή την Παραμονή αλλά και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Ειδικότερα, στη ΚΥΑ επισημαίνεται ότι για τη «διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό μη επαγγελματικό χώρο που μισθώνεται ή παραχωρείται προς τον σκοπό αυτό, καθώς και διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό χώρο έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθωση εξοπλισμού ή υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης» προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.

Το παραπάνω πρόστιμο αφορά την 1η παράβαση, ενώ για τη 2η παράβαση το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 200.000 ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3pErxdl
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->