Τα νέα μέτρα σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια θα φέρουν νέα λουκέτα και ανέργους στον ΟΑΕΔ

Τα νέα μέτρα σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια θα φέρουν νέα λουκέτα και ανέργους στον ΟΑΕΔ

Τα δωρεάν self test που ξεκίνησαν να δίνονται σήμερα από τα φαρμακεία φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή καθώς, η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει την Ευρώπη και αναμένεται να επικρατήσει και στη χώρα μας με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται για νέα μέτρα μετά τις γιορτές.

Κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου χτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε και νέα μέτρα, ως μία δεύτερη φάση μετά τις γιορτές. Όπως τόνισε αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή συγκεκριμένο ωράριο στα καταστήματα εστίασης, αύξηση της τηλεργασίας.

Εφόσον, η μετάλλαξη Όμικρον επικρατήσει και η κυβέρνηση αποφασίσει ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα συγκεκριμένα μέτρα, τότε θα σημάνει το τέλος της εστίασης. Δεν είναι τόσο το ωράριο των καφέ, των μπαρ και των εστιατορίων. Είναι ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν δοκιμαστεί περισσότερο από όλες τις υπόλοιπες. 

Σημαντικές απώλειες εξακολουθούν να μετρούν οι κλάδοι των τουριστικών καταλυμάτων και της εστίασης, παρά την σημαντική ανάπτυξη που είχαν το 2021 έναντι του 2020. Στο εννεάμηνο του 2021 ο κλάδος της εστίασης είχε τζίρο 3,81 δισ. ευρώ έναντι 3,3 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2020 και τζίρου 5,06 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2019. 

Οι συνολικές απώλειες που μετράει ο κλάδος της εστίασης όλο το 2020 και μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021 υπολογίζεται σε 3,67% ευρώ. Ακόμα, δηλαδή, και αν συνυπολογιστεί η στήριξη των 2,3 δισ. ευρώ που έλαβε συνολικά από το κράτος, τα έσοδά του υπολείπονται κατά 1,37 δισ. ευρώ.

Τα καφέ, μπαρ και τα εστιατόρια φαίνεται πως ακόμα δεν έχουν αναπληρώσει το χαμένο έδαφος που προκάλεσε η πανδημία συνεπώς, επιπλέον μέτρα στο συγκεκριμένο κλάδο θα αποτελέσει την χαριστική βολή με χιλιάδες λουκέτα σε όλη την επικράτεια και χιλιάδες ανέργους στο ταμείο του ΟΑΕΔ για επίδομα ανεργίας.

Νοέμβριος ο χειρότερος μήνας

Η χειρότερη επίδοση, τόσο ως προς τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (αρνητικό ρεκόρ) όσο και ως προς την «ανακύκλωση» των μισθωτών υπήρξε τον περασμένο μήνα, όταν χάθηκαν 79.129 θέσεις εργασίας (αρνητικές ροές απασχόλησης), ενώ άλλαξαν εργασία 202.790 μισθωτοί. (Συνολικές αποχωρήσεις και απολύσεις για τον Νοέμβριο 281.919 άτομα).



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/32j0ATJ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη