Οι τάσεις MRB «δείχνουν» διψήφιο προβάδισμα ΝΔ και άνοδο ΠΑΣΟΚ, πού βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ

eurokinissi

Διψήφιο παραμένει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις τάσεις της MRB για τον Δεκέμβριο. Τι δείχνουν για Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 30,7% έναντι 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με 13,5%. Στα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,1%, η Ελληνική Λύση 3,8%, το ΜεΡΑ25 2,7%. Στο 19,1% το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Από κει και πέρα, η ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει αυξήσει την δυναμική του κόμματος, αντλώντας από την δεξαμενή ψηφοφόρων τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ.

Όμως, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το ότι κατά την περίοδο ανάδειξης του Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και της Φώφης Γεννηματά ως αρχηγού του ΚΙΝΑΛ, τα δημοσκοπικά αποτελέσματα των κομμάτων στο αμέσως επόμενο διάστημα έδειξαν αυξημένη δυναμική, όμως τελικά, σταθεροποιήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα.

Στις τάσεις της MRB για τον Δεκέμβριο, το 51% πιστεύει σε νίκη της ΝΔ (54,7% Ιουν. 2021), ενώ σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει το 20,1% (18,7% Ιουν. 2021). Στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα θέλατε να κερδίσει τις εκλογές όποτε και εάν γίνουν» το 35,8% (39% Ιουν. 2021) δηλώνει ότι θα επιθυμούσε νίκη της ΝΔ και το 29,7% (31,1% Ιουν. 2021) θα επιθυμούσε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως προκύπτει, τα δύο κόμματα αντλούν την δύναμή τους από τον φυσικό τους πολιτικό χώρο, (η ΝΔ από τον χώρο της Δεξιάς και Κεντροδεξιάς και ο ΣΥΡΙΖΑ από την Κεντροαριστερά και Αριστερά), ενώ διεκδικούν τον χώρο του κέντρου.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 41,1%, ο Αλέξης Τσίπρας 29,8% ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 24,4% των συμμετεχόντων.

Στην ερώτηση για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 37,4% ευνοϊκών απόψεων και 45% όχι ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 30,7% ευνοϊκές γνώμες και 50% όχι ευνοϊκές γνώμες ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 30,4% ευνοϊκές γνώμες και μόλις 13,8% όχι ευνοϊκές γνώμες.

Από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει ποσοστό 14,1% σε ευνοϊκές γνώμες, ο Γιάννης Βαρουφάκης 13,5% και ο Κυριάκος Βελόπουλος 13,1%.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3sm5da2
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη