Πρόταση Τσακρή για ησυχία στο γιορτινό τραπέζι... στο mute τα ρεβεγιόν

Πρόταση Τσακρή για ησυχία στο γιορτινό τραπέζι... στο mute τα ρεβεγιόν

Ένα από τα μέτρα που πρότεινε ο Αθανάσιος Τσακρής για το γιορτινό τραπέζι είναι να μην μιλάμε δυνατά πα΄νω από το κεφάλι του άλλου.

Καμπανάκι» σχετικά με το μέτρο των rapid test κρούει ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) Αθανάσιος Τσακρής ο οποίος δήλωσε:

«Μην πέσουμε στην πλάνη των rapid test» προσθέτοντας ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στον τρόπο που γίνεται, καθώς στο παρελθόν έχουν υπάρξει περιπτώσεις που «δίνει την ψευδαίσθηση ότι είμαστε καλά αλλά μεταδίδουμε».

Σε σχέση με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, στη «σκιά» της Όμικρον, ο ίδιος σημείωσε ότι χρειάζεται ένα μείγμα μέτρων, τονίζοντας ότι πρέπει να αποφεύγονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις και να τηρούνται μεγάλες αποστάσεις, αλλά και να υπάρχει καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων.

Μάλιστα ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πιο μεταδοτικό στέλεχος, ενώ σε σχέση με τα συμπτώματα που παρατηρούνται, αυτά μοιάζουν με του κρυολογήματος, όπως πονοκέφαλος και καταρροή.

Πως θα περάσουμε τις γιορτές - Τα μέτρα προστασίας για το ρεβεγιόν

Όπως τόνισε ο Αθανάσιος Τσακρής εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, οι πολίτες θα πρέπει να γιορτάσουν τα ρεβεγιόν στις γιορτές παίρνοντας κάποια βασικά μέτρα αυτοπροστασίας.

Δηλαδή ρεβεγιόν με όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα τα οποία γνωρίζουμε και ερχόμαστε σε επαφή, όσοι μπορούν να κάνουν τα τεστ με προσοχή και να μην μείνουμε μόνο στο ότι είμαστε εμβολιασμένοι με δυο ή και τρεις δόσεις και ότι ενδεχομένως έχουμε κάνει rapid test αλλά και να τηρούμε βασικά μέτρα όπως:

  • να αερίζουμε καλά το χώρο
  • να κρατάμε τις αποστάσεις
  • να μην μιλάμε πολύ δυνατά πάνω από το κεφάλι του άλλου

μέτρα απλά όπως προσθέτει που παίζουν όμως μεγάλο ρόλο.

Για lockdown

Όπως τόνισε, με τη μορφή που το είχαμε παλιά δεν πρόκειται να ξαναέχουμε. Θα παρθούν αν είναι μέτρα όπως αύξηση της τηλεργασίας, κλείσιμο σχολείων νωρίτερα και κάποια καταστήματα που μαζεύεται αρκετός κόσμος ενδεχομένως να κλείνουν νωρίτερα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3pgMZF8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη