Τέλος τα rapid test: Πιστοποιητικό νόσησης μόνο μετά από θετικό μοριακό τεστ

Τέλος τα rapid test: Πιστοποιητικό νόσησης μόνο μετά από θετικό μοριακό τεστ

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μόνο με pcr κσι όχι με rapid test θα δίνεται το πιστοποιητικό νόσησης

Το πλήρες πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού αποσαφήνισε το πρωί της Πέμπτης (02/12) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αφού ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν χθες.

Συγκεκριμένα όπως τόνισε, για να υπάρχει πιστοποιητικό νόησης δεν θα αρκεί το rapid test αλλά θα χρειάζεται PCR τεστ.

Τρίτη δόση νωρίτερα

Επίσης, όπως είπε έχει ζητηθεί η σύντμηση του χρόνου προς την 3η δόση δηλαδή να μπορεί να γίνει η τρίτη δόση νωρίτερα και συγκεκριμένα στους 4 μήνες. Επίσης, είπε ότι ήταν αναμενόμενο και περιμέναμε την μετάλλαξη Όμικρον και παρακολουθούμε τις πλήρεις αναφορές από τον ΠΟΥ αλλά τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και μπορούμε να διαχειριστούμε την μετάλλαξη.

Ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις στην πορεία για τα άτομα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν, ενώ το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού αναμένεται να επεκταθεί και για όσους γίνουν 60 ετών από την 1η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 60 ετών καθίσταται υποχρεωτικός, καθώς προβλέπει επιβολή προστίμου 100 ευρώ τον μήνα για όσους δεν σπεύσουν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους έως την παραπάνω ημερομηνία (16 Ιανουαρίου).

Ειδικά πάντως για τον μήνα Ιανουάριο το πρόστιμο πέφτει στα 50 ευρώ (υπολογίζεται ο μισός μήνας) ενώ αν τα υπόχρεα πρόσωπα εμβολιαστούν εντός του πρώτου 15θημέρου των επόμενων μηνών το πρόστιμο (μηνιαίο) θα μειώνεται κατά 50%.

Για παράδειγμα εάν ο υπόχρεος εμβολιαστεί στις 10 Μαρτίου το συνολικό πρόστιμο που θα πληρώσει θα είναι 200 ευρώ.
Υποχρέωση εμβολιασμού έχουν όσοι έχουν γεννηθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου του 1961.
Έτσι, όσοι από τους υπόχρεους για εμβολιασμό δεν κάνουν την πρώτη δόση μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 50 ευρώ, ενώ από εκεί και πέρα, για κάθε επόμενο μήνα το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Εξαιρούνται:

  • όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα εκατόν ογδόντα (180) ημερών από τη νόσηση και
  • όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3luLfWx
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη