-->

Βόμβα Λουκίδη: Τα rapid test «πιάνουν» τη Μετάλλαξη Όμικρον, όχι όμως και τα μονοκλωνικά

Βόμβα Λουκίδη: Τα rapid test «πιάνουν» τη Μετάλλαξη Όμικρον, όχι όμως και τα μονοκλωνικά

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης διευκρίνισε σχετικά με τη Μετάλλαξη Όμικρον ότι «όλες οι περιπτώσεις που έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα μας, είχαν εντοπιστεί αρχικά σε rapid test» ενώ τόνισε πως τα μονοκλωνικά δεν την πιάνουν εκτός απο ένα.

Για τη μετάλλαξη Όμικρον, τα rapid tests αλλά και τα self tests που ανακοινώθηκε πως θα διατεθούν στους πολίτες ενόψει εορτών μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τρίτη (21/12) ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης τονίζοντας ότι τα self tests που θα δοθούν στους Έλληνες τις γιορτές είναι «προληπτικό μέτρο» ενώ εξήγησε πως τα πιο αξιόπιστα τεστ είναι τα μοριακά.

 Στο ερώτημα εάν εντοπίζεται μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού από τα rapid τεστ, απάντησε ότι όλες οι περιπτώσεις που έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα μας, είχαν εντοπιστεί αρχικά σε rapid τεστ.

Έκκληση στους πολίτες με συμπτώματα να μείνουν σπίτι

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης απεύθυνε έκκληση στους πολίτες που έχουν συμπτώματα να μην βγαίνουν από το σπίτι τους, ούτε να πάνε σε ρεβεγιόν την εορταστική περίοδο.

«Όταν έχεις συμπτώματα προσπαθείς να προστατέψεις τον διπλανό σου» δήλωσε.

Τι ισχύει με τα μονοκλωνικά αντισώματα

Μιλώντας δε για τα φάρμακα με τα μονοκλωνικά αντισώματα εξήγησε πως όλα εκτός από ένα, δείχνουν να μην λειτουργούν στην συγκεκριμένη μετάλλαξη και χρειάζονται αναπροσαρμογή.

Κλείνοντας συνέστησε τα διαθέσιμα φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων να χορηγηθούν τώρα σε ασθενείς, πριν επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα μας και εξήγησε πως πλέον γίνεται καλύτερη οξυγονοθεραπεία στη χώρα μας σε σχέση με το προηγούμενο κύμα της πανδημίας.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3smMV8G
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->