«Λίφτινγκ» στη Φορολοταρία: Μεγαλύτερα κέρδη και «σούπερ» κλήρωση για 100.000 ευρώ

«Λίφτινγκ» στη Φορολοταρία: Μεγαλύτερα κέρδη και «σούπερ» κλήρωση για 100.000 ευρώ

Με αλλαγές ξεκινά η χρόνια για τη φορολοταρία, η οποία σχεδιάζεται να γίνει πιο ενδιαφέρουσα για τους φορολογούμενους και να μη θυμίζει τίποτα από το παρελθόν

Στόχος της νέας φορολοταρίας θα είναι με υψηλότερα ποσά να αποτελέσει μεγαλύτερο κίνητρο για τους φορολογούμενους ώστε να αυξήσουν τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές και ταυτόχρονα τις πιθανότητες τους να κερδίσουν στις νέες κληρώσεις.

Δεδομένο είναι ότι το υφιστάμενο μοντέλο με τα 1.000 ευρώ για 1.000 τυχερούς δεν προχώρησε και με εξαίρεση τους πρώτους μήνες το ενδιαφέρον ατόνησε τόσο που στην πραγματικότητα οι φορολογούμενοι δεν γνωρίζουν ότι η φορολοταρία συνεχίζεται.

Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών ευελπιστούν ότι με το νέο μοντέλο θα καταφέρουν να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον των φορολογούμενων.

Αν και οι τελικές πινελιές πριν ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να μπουν τις επόμενες ημέρες από τον αρμόδιο υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο, το νέο μοντέλο της φορολοταριας θα ισχύσει άμεσα και θα προβλέπει ποσά που θα φτάνουν εως και τις 50.000 ευρώ, σε μηνιαίες κληρώσεις.

Δηλαδή, με το νέο μοντέλο το σταθερό ποσό των 1.000 ευρω για κάθε τυχερό, θα αντικατασταθεί με ποσά που θα ξεκινούν από τις 2.000 και θα κλιμακώνονται εως και τις 50.000 ευρω. Και αυτό θα ισχύει για κάθε μηνιαία κλήρωση.

Το καινούργιο σχέδιο προβλέπει το 1.000.000 ευρώ που θα μοιράζει η νέα λοταρία, κάθε μήνα να δίνει μεγαλύτερα ποσά στους τυχερούς. Αντίθετα με ότι ίσχυε μέχρι τώρα που 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρω, το καινούργιο μοντέλο θα μοιράζει 1.000 ευρω σε 500 και από εκεί και πέρα τα ποσά θα αυξάνονται για τους υπόλοιπους τυχερούς, με τον «υπερτυχερό» να κερδίζει 50.000 ευρώ.

Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν στις μηνιαίες κληρώσεις. Το «λίφτινγκ» περιλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερα δώρα για μια «σούπερ» Χριστουγεννιάτικη κλήρωση. Σε αυτή την διαδικασία θα κληρώνονται όλες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και ο τυχερός της «σούπερ» κλήρωσης θα κερδίζει 100.000 ευρώ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρχουν και στο πώς θα υπολογίζεται ο αριθμός των λαχνών που θα δικαιούται κάθε φορολογούμενος. Το σχέδιο προβλέπει ότι οι λαχνοί θα αυξάνονται όσο θα αυξάνονται και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, ειδικά εάν αυτές ξεπεράσουν το όριο του 30% το οποίο θεωρείται υποχρεωτικό. Περισσότερους λαχνούς, αναλογικά με το δαπάνες που θα κάνουν, θα έχουν τα χαμηλότερα εισοδήματα

Νέο μοντέλο θα ισχύει και για τον τρόπο δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων, καθώς το μοντέλο με τους κωδικούς των νικητών, είναι περίπλοκο. Οι νικητές θα ενημερώνονται άμεσα, προκειμένου να γνωρίζουν ότι είναι οι τυχεροί της κλήρωσης.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3nf42WB
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη