-->

Κάλεσμα για μαζικές κινητοποιήσεις από ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ στις 13 Ιανουαρίου

Κάλεσμα για μαζικές κινητοποιήσεις από ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ στις 13 Ιανουαρίου

Η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ καλούν τους υγειονομικούς να συμμετάσχουν σε μαζικές κινητοποιήσεις στις 13 Ιανουαρίου έξω από το Υπουργείο Υγείας

Σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 5 μ.μ την Πέμπτη 13 Γενάρη καλεί η ΠΟΕΔΗΝ τους υγειονομικούς, απευθύνοντας κάλεσμα και προς τις υπόλοιπες Υγειονομικές Ομοσπονδίες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Όπως σημειώνεται στο news4health.gr, θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου με την ΠΟΕΔΗΝ να διεκδικεί:

 • Δωρεάν Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, συνταγογράφηση τεστ κορωνοϊού, δωρεάν τεστ
 • Ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσωπικό - Επιστροφή των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολής εργασίας.
 • Ανάκληση επικίνδυνων οδηγιών ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού. Τακτικά προληπτικό τεστ στο Προσωπικό.
 • Ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας. 
 • Ένταξη στα ΒΑΕ
 • Αύξηση Μισθών
 • Μονιμοποίηση Συμβασιούχων

Κινητοποιήσεις και από την ΟΕΝΓΕ στις 13 Γενάρη

Η ΟΕΝΓΕ διαμαρτύρεται ότι εδώ και δύο χρόνια οι δημόσιες μονάδες υγείας πληρώνουν βαρύ τίμημα εξαιτίας της «καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής στη διαχείρισης της πανδημίας. Τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ είναι στο κόκκινο, με το προσωπικό αποδεκατισμένο, κάτω από τα όρια ασφαλούς λειτουργίας και εφημέρευσης, με υγειονομικούς εξουθενωμένους από τις αλλεπάλληλες εφημερίες και τις απανωτές βάρδιες, χωρίς ρεπό.

Την ίδια ώρα που είναι σε εξέλιξη δύο παράλληλα επιδημικά κύματα με την όμικρον να επελαύνει, τα ενεργά κρούσματα να εκτοξεύονται σε εκατοντάδες χιλιάδες, με ένα μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων που αγγίζει το 20% - 30% να οφείλονται στο περισσότερο παθογόνο στέλεχος Δ, η κυβέρνηση καλλιεργεί τον εφησυχασμό για να μην πάρει μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας μας.

Την ίδια ώρα που στα τμήματα επειγόντων περιστατικών Covid σημειώνεται ρεκόρ προσελεύσεων, οι εισαγωγές Covid ασθενών έχουν αυξηθεί κατά 35% μέσα σε λίγες μόνο μέρες, Covid ασθενείς στοιβάζονται σε ράντζα και φορεία στο τέλος κάθε εφημερίας, περιμένοντας ώρες μέχρι και ολόκληρα 24ωρα να διακομιστούν σε άλλα νοσοκομεία ή να επιστρέψουν στο σπίτι, η κυβέρνηση δε διστάζει να διαδίδει επικίνδυνα σενάρια ότι πλησιάζει το τέλος της πανδημίας».

Γι αυτό, χαρακτηρίζει ως «πρώτο σταθμό αγωνιστικής κλιμάκωσης» την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για τα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, καλεί τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη τη χώρα να προχωρήσουν το πρωί από κοινού με τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς σε πολύμορφες κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων. Στην Αθήνα η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει από κοινού με πρωτοβάθμια σωματεία νοσοκομείων, συλλόγους εκπαιδευτικών, εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 5:00 μμ.

Τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί:

 • Αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει.
 • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων. Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες, με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων, όλων των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.
 • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και των μεγάλων διαγνωστικών αλυσίδων, χωρίς παζάρια και χωρίς καμία αποζημίωση.
 • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με εξασφάλιση δωρεάν διαγνωστικών τεστ. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα ΜΜΜ.
 • Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και των σχολών.
 • Απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό. Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της ΠΦΥ. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών, τους καταυλισμούς.


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3feCQTr
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->