Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Πώς θα τρέξει το πρόγραμμα, ποιες συσκευές θα αφορά

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Πώς θα τρέξει το πρόγραμμα, ποιες συσκευές θα αφορά

Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες για το νέο πρόγραμμα επιδόσησης ηλεκτρικών συσκευών προκειμένου να αντικαταστηθούν οι παλαιές ενεργοβόρες συσκευές.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να τρέξουν τις λεπτομέρειες. Στόχος του υπουργείου είναι έστω και έμμεσα να βοηθήσει χιλιάδες νοικοκυριά να μειώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήδη «τρέχει» στη Κύπρο με μεγάλη επιτυχία και η κυβέρνηση επιθυμεί να κάνει το ίδιο και εδώ. 

Όπως έχει τονίσει ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας δικαιούχοι αναμένεται να είναι όλοι οι Έλληνες ωστόσο, θα υπάρχουν κριτήρια ιεράρχησης, κλιμακούμενη επιδότηση αλλά και εισοδηματικά κριτήρια τα οποία θα αξιοποιηθούν για την ιεράρχηση των δικαιούχων.

Ως προς το ποιες ηλεκτρικές συσκευές θα είναι επιλέξιμες, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω του προγράμματος θα μπορούν να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν με επιδότηση, συσκευές όπως κλιματιστικά, ψυγεία, ψυγειοκαταψύκτες και πιθανόν και τα πλυντήρια.

Οι συγκεκριμένες συσκευές είναι αρκετά ενεργοβόρες και φουσκώνουν τους λογαριασμούς ρεύματων των πολιτών. Στόχος η αντικατάστασή τους με ενεργειακά αποδοτικές συσκευές η οποία θα είναι σαφώς αποδοτικότερες αλλά και πιο οικονομικές στην κατανάλωση ενέργειας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3A5RJ4o
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη