-->

«Σαρώνει» η μετάλλαξη Όμικρον, πάνω από 30.000 τα κρούσματα σήμερα

«Σαρώνει» η μετάλλαξη Όμικρον, πάνω από 30.000 τα κρούσματα σήμερα

Για ακόμα μία ημέρα, η μετάλλαξη Όμικρον «σαρώνει» στη χώρα μας, καθώς ο ΕΟΔΥ σε λίγες ώρες αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερα από 30.000 κρούσματα σήμερα, Τρίτη 11 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, η διασπορά που υπάρχει στην κοινωνία φαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι μεγάλη, όμως από την άλλη διαψεύδονται οι φόβοι ακόμα και για 60.000 κρούσματα και νέο ρεκόρ.

Παράλληλα, το άνοιγμα των σχολείων «προσφέρει» θετικά τεστ και νέα κρούσματα, όμως τα χιλιάδες self test που βγήκαν θετικά δεν φαίνεται ότι «εκτόξευσαν» τον αριθμό των θετικών test.

Υπενθυμίζεται ότι τα self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς δεν «μετράνε» στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, αλλά όλοι όσοι βρίσκονται θετικοί στον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο πραγματοποιούν και rapid test ώστε να επιβεβαιωθεί ότι είναι θετικοί και να τακτοποιήσουν και την απουσία τους από τις σχολικές αίθουσες.

«Αν δεν είχαν ανοίξει τα σχολεία, δεν θα εντοπίζαμε τα 15.500 κρούσματα» επισήμανε η υπουργός Υγείας Νίκη Κεραμέως για την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τα Χριστούγεννα.

Εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό ότι και τη Δευτέρα, τα κρούσματα «άγγιξαν» τις 30.000, ενώ το Σάββατο ξεπέρασαν τις 37.000 οι νέες μολύνσεις.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3tfeaCy
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->