Ξάνθος: «Κοροϊδία» οι 300 ιδιωτικές κλίνες - Εξασφάλισαν πως θα επιλέγουν μόνο ελαφρά ασθενείς

Ξάνθος: «Κοροϊδία» οι 300 ιδιωτικές κλίνες - Εξασφάλισαν πως θα επιλέγουν μόνο ελαφρά ασθενείς

Ο Ανδρέας Ξάνθος καταγγέλλει με ανακοίνωσή του πως οι ιδιωτικές κλινικές έχουν εξασφαλίσει απ΄ο το υπουργείο ειδικά κριτήρια εισαγωγής, ώστε να αναλαμβάνουν αποκλειστικά περιστατικά «χωρίς την παρουσία συμπτωμάτων πολύ σοβαρής νόσου»

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, κάνοντας λόγο για «κυβερνητική κοροϊδία» για τις 300 κλίνες ιδιωτικών κλινικών, που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, ο ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, θα μπορεί να στέλνει ασθενείς με Covid στα ιδιωτικά νοσοκομεία που έχουν προσφέρει αυτές τις 300 κλίνες, αλλά και πως  οι μικρές ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Με ανακοίνωσή του, ωστόσο, ο πρώην υπουργός Υγείας, υπογράμμισε ότι οι κλινικάρχες εξασφάλισαν ειδικά κριτήρια εισαγωγής από το υπουργείο, κάτι που τους δίνει πρακτικά τη δυνατότητα να επιλέγουν ποιους ασθενείς θα νοσηλεύου, αποφεύγοντας τα βαριά περιστατικά.

Ο Ανδρέας Ξάνθος αναφέρθηκε στην εγκύκλιο του γενικού γραμματέα υπηρεσιών Υγείας, ενώ επισήμανε ως ενδεικτικό παράδειγμα εκείνο του Κρατικού Νικαίας, όπου 17 ασθενείς σε φορεία περίμεναν «συναίνεση» από ιδιωτικές κλινικές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ανδρέα Ξάνθου

Κοροϊδία οι δήθεν 300 κλίνες ιδιωτικών κλινικών, κλινικάρχες επιλέγουν ποιους θα νοσηλεύσουν – 17 ασθενείς covid σε φορεία στη Νίκαια περίμεναν «συναίνεση» από ιδιωτικές κλινικές για να νοσηλευθούν

Αυτές τις μέρες, παρά τις καθησυχαστικές επιδημιολογικές προγνώσεις του «συστήματος Μαξίμου» η πίεση στο ΕΣΥ έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Και επειδή η κυβέρνηση δεν προετοίμασε έγκαιρα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, έχει εμφανιστεί στην καθημερινότητα των νοσοκομείων μια νέα «λίστα ντροπής · είναι οι ασθενείς που παραμένουν στα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) μέχρι να βρεθεί κρεβάτι απλής νοσηλείας. Η περίπτωση του Νοσοκομείου Νίκαιας που χθες παρέμεναν στα ΤΕΠ σε φορεία ή ράντζα 17 ασθενείς με covid περιμένοντας να «συναινέσουν» οι ιδιωτικές κλινικές για τη διακομιδή τους, είναι πολύ χαρακτηριστική.

Μόνο που οι κλινικάρχες εξασφάλισαν από το Υπουργείο Υγείας ειδικά κριτήρια εισαγωγής ασθενών covid "χωρίς την παρουσία συμπτωμάτων πολύ σοβαρή νόσου" (βλ. Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, 7/1/2022)!

Με άλλα λόγια η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας κοροϊδεύουν τον κόσμο λέγοντας ότι έχουν εξασφαλίσει 300 κλίνες του ιδιωτικού τομέα – οι οποίες ούτως ή άλλως δεν φτάνουν ούτε για τις εισαγωγές μιας μέρας -, αφού αυτό γίνεται υπό τον όρο της επιλογής των περιστατικών.

Η υγειονομική τραγωδία συνεχίζεται. Δεν υπάρχουν μόνο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, υπάρχουν και νοσηλευόμενοι εκτός κλινών covid.

Η μόνη λύση αυτή την ώρα είναι η άμεση πρόσληψη στο ΕΣΥ όλων των διαθέσιμων υγειονομικών (επιλαχόντες σε μόνιμες κρίσεις γιατρών, γιατροί και νοσηλευτές που είναι στις λίστες επικουρικού προσωπικού), καθώς και η εφαρμογή μιας ενιαίας ταχύτητας στο σύστημα υγείας, με επιστράτευση των αναγκαίων δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα και των δομών των ενόπλων δυνάμεων και αναλογική επιβάρυνση όλων.

Έτσι θα διασφαλιστεί η ισόρροπη κατανομή των νοσηλευόμενων με κορονοϊό με βάση τις υπάρχουσες κλίνες και το ανθρώπινο δυναμικό σε όλη τη χώρα, ώστε να μπορέσει να συνδυαστεί η covid και η μη covid φροντίδα στα δημόσια νοσοκομεία.

Το επίμαχο άρθρο της εγκυκλίου που αναφέρει ο Ανδρέας Ξάνθος

οο

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο εδώ.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3Fg3bv2
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη