Ισραήλ: «Πράσινο φως» για την 4η δόση του εμβολίου για τους άνω των 60 ετών

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε ότι όλοι οι Ισραηλινοί άνω των 60 ετών και το ιατρικό προσωπικό θα μπορούν να επωφεληθούν από μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά της covid-19, εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων που συνδέεται με την μετάλλαξη Όμικρον.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με επίκεντρο την πανδημία, ο Μπένετ επιβεβαίωσε πως το υπουργείο Υγείας ενέκρινε τη χορήγηση της τέταρτης δόσης, δύο ημέρες αφότου δόθηκε σε ευπαθείς ομάδες.

«Η μετάλλαξη Όμικρον είναι εδώ και πρέπει να προστατευτούμε», δήλωσε ο Μπένετ.

Οι υγειονομικές αρχές έδωσαν την Πέμπτη το πράσινο φως για την 4η δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους, έπειτα από μια εκστρατεία αναμνηστικών (3ων) δόσεων το περασμένο καλοκαίρι.

Λίγο μετά την έναρξη του εμβολιασμού των ανοσοκατεσταλμένων πολιτών, ο διευθυντής του υπουργείου Υγείας Νάχμαν Ας ενέκρινε την άμεση χορήγηση μιας 4ης δόσης για τους τροφίμους των οίκων ευγηρίας και τους ασθενείς γηριατρικών τμημάτων.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε 4.206 νέα κρούσματα Covid-19 για το τελευταίο 24ωρο και μια αύξηση 195% εδώ και μία εβδομάδα, κάτι που θα μπορούσε να εντείνει σύντομα την πίεση στο σύστημα υγείας.

«Μπορεί να έχουμε 50.000 νέα κρούσματα την ημέρα σύντομα», προειδοποίησε ο Μπένετ και επανέλαβε την έκκλησή του για μαζικό εμβολιασμό των ενηλίκων και των παιδιών, που δεν έχουν κάνει ακόμα.

Στη χώρα των 9,2 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το 50% και πλέον του πληθυσμού έχει ήδη λάβει μια αναμνηστική δόση, τα σοβαρά κρούσματα επικεντρώνονται αυτή τη στιγμή στους ανεμβολίαστους, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν δημοσιεύσει οι αρχές.

Συνολικά, 1.394.407 μολύνσεις έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας στο Ισραήλ, εκ των οποίων 8.244 θάνατοι, βάσει των επίσημων στοιχείων.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/32HI5Zm
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη