Νόβακ Τζόκοβιτς: Ανάκριση 6 ωρών και στέρηση ύπνου καταγγέλλουν οι δικηγόροι του

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ανάκριση 6 ωρών και στέρηση ύπνου καταγγέλλουν οι δικηγόροι του

Οι δικηγόροι του Νόβακ Τζόκοβιτς καταγγέλλουν πως ο Σέρβος ανακρίθηκε επί 6 ώρες στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης πριν του δοθεί άδεια να κοιμηθεί, για να τον ξυπνήσουν... 30 λεπτά μετά ώστε να πιεστεί για να ακυρωθεί η βίζα του.

Νέα δεδομένα για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την απέλασή του από την Αυστραλία, η οποία θα εκδικαστεί την Δευτέρα (10/1).

Οι δικηγόροι του Σέρβου τενίστα αναφέρουν στα χαρτιά που έχουν καταθέσει στο δικαστήριο άσχημες συνθήκες αντιμετώπισης, καθώς όπως υποστηρίζουν, με το που έφτασε ο Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, μετά από πτήση 25 ωρών, ανακρίθηκε για έξι ώρες, πριν του δοθεί άδεια για να κοιμηθεί.

Όμως, μετά από μόλις 30 λεπτά οι άνθρωποι των αρχών της χώρας τον ξύπνησαν και τον πίεσαν να αποφασίσει για την ακύρωση της βίζας του.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του Skynews, ο Τζόκοβιτς ανέφερε ότι θεωρούσε πως εισήλθε νόμιμα στην χώρα, αφού υπήρχε έγγραφο της Tennis Australia που ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι παίκτες που έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο μπορούν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία και ο ίδιος είχε νοσήσει τον Δεκέμβριο. Οι αρχές της Αυστραλίας δεν το δέχθηκαν , συνεχίζοντας την ανάκριση.

Το χρονικό της ανάκρισης του Τζόκοβιτς σύμφωνα με τους δικηγόρους του:

00:21-00:51: Ξεκινάει η ανάκριση του Τζόκοβιτς

04:11: Οι αρχές της Αυστραλίας ειδοποιούν ότι θα ακυρώσουν την βίζα του Σέρβου και του δίνουν 20 λεπτά για να δώσει εξηγήσεις, με τον Τζόκοβιτς να ζητάει να περιμένουν μέχρι τις 08:00 το πρωί ώστε να καλέσει την Tennis Australia

05:20: Γίνεται δεκτό το αίτημα του Τζόκοβιτς να ξεκουραστεί μέχρι τις 08:00 με 08:30

05:22-06:07: Ο Σέρβος περιμένει σε έναν καναπέ για να ετοιμαστεί το κρεβάτι του. Τελικά μπήκε στο δωμάτιό του στις 05:30, αλλά περίπου στις 06:00 τον ξύπνησαν ξανά και "πιέστηκε" ώστε να συνεχιστεί η ανάκριση.

07:42: Η βίζα του Τζόκοβιτς ακυρώθηκε επίσημα

Με βάση τους ισχυρισμούς του Τζόκοβιτς, ο Σέρβος ζήτησε να του δοθεί η δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον ατζέντη του και τους δικηγόρους του, όμως πιέστηκε να συνεχιστεί η ανάκριση μέχρι να συμφωνήσει να ακυρωθεί η βίζα του.

Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του 34χρονου τενίστα, ο Σέρβος «ένιωσε σοκ, έκπληξη και σύγχυση, ενώ είναι σαφές ότι η ακύρωση της βίζας του έγινε ενώ ήταν κουρασμένος και χωρίς να έχει συμβουλευτεί τους εκπροσώπους του».

Αύριο θα γίνει η δίκη για την απέλαση ή όχι του Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας ήθελε επιπλέον χρόνο για να ετοιμαστεί, όμως βρήκε κλειστή πόρτα.

Η υπουργός εσωτερικών Κάρεν Άντριους ζήτησε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο να γίνει η ακρόαση την Τετάρτη (12/1), όμως ο δικαστής Άντονι Κέλι αρνήθηκε. Έτσι, το θέμα της απέλασης του Νόλε αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά αύριο (10/1).

Η Tennis Australia ενημέρωσε το δικαστήριο ότι θα ήθελε να γνωρίζει μέχρι την Τρίτη αν ο Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί στη διοργάνωση, ώστε σε περίπτωση απόσυρσης να «προωθηθεί» παίκτης από τα προκριματικά που ξεκινούν εκείνη τη μέρα, όμως το δικαστήριο διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να βιαστεί.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3JTYaf5
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη