Σεισμός 6,5 ρίχτερ «ταρακούνησε» την Κύπρο

Σεισμός 6,5 ρίχτερ «ταρακούνησε» την Κύπρο

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα ανοιχτά της Κύπρου προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε - λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα -  στα ανοιχτά της Κύπρου και συγκεκρίμενα 241 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με το EMSC, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ - αν και αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 6,4 Ρίχτερ.

kdkd

Ο σεισμός έγινε στις 03:07 και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 55 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της κοινότητας Έμπα και 111 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Λεμεσού.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 34,5 χιλιόμετρα, ενώ σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές του Ισραήλ.

Όπως μεταδίδει το offcite.com.cy, ο σεισμός διήρκησε αρκετά δευτερόλεπτα και προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους όλων των πόλεων και ειδικά στην Πάφο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3qcNVL3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη