ΡΑΕ: Έκτακτη σύσκεψη λόγω «Διομήδη», οι φόβοι για... blackout

ΡΑΕ: Έκτακτη σύσκεψη λόγω «Διομήδη», οι φόβοι για... blackout

Συνεδριάζουν σήμερα ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΠΑ λόγω της «κακοκαιρίας Διομήδη» για να αξιολογηθούν οι ανάγκες του συστήματος.

Με πρωτοβουλία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που έχει το συντονιστικό ρόλο, συγκαλείται σήμερα το μεσημέρι έκτακτη σύσκεψη από την ομάδα διαχείρισης κρίσεων με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της ΡΑΕ κ. Δημήτρη Φούρλαρη και την συμμετοχή των τριών διαχειριστών (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΣΦΑ) και θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη με την ΔΕΠΑ.

Στόχος είναι να αξιολογηθούν οι συνθήκες και να διαπιστωθεί η επάρκεια του συστήματος που λόγω της ραγδαίας υποχώρησης της θερμοκρασίας αναμένεται να εκτινάξουν την ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια και να δοκιμάσουν τις αντοχές του συστήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εάν δεν υπάρξει ένταση των φαινομένων και μεγάλη διάρκεια της κακοκαιρίας, δεν θα παρουσιαστούν προβλήματα στο ηλεκτρικό σύστημα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/31QrVfL
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη