Μετά τα χιόνια έρχονται πλημμύρες στην Αττική - Προειδοποίηση Μαρουσάκη (βίντεο)

Μετά τα χιόνια έρχονται πλημμύρες στην Αττική - Προειδοποίηση Μαρουσάκη (βίντεο)

Μετά την κακοκαιρία Ελπίς έρχεται και νέα κακοκαιρία το Σάββατο στην Αττική. Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει πως απαιτείται μεγάλη προσοχή καθώς υπάρχουν φόβοι για πλημμύρες.

Αναλυτικότερα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει ότι μεγάλος όγκος νερού θα πέσει στην Αττική και μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα με πλημμυρικά φαινόμενα από τα χιόνια που θα λιώσουν απότομα, ενώ στα ορεινά του νομού, όπως για παράδειγμα στα Βίλια, θα έχουμε και πάλι πυκνή χιονόπτωση σε μέρη που το χιόνι ήδη ξεπερνά ακόμη και το ένα μέτρο.

«Πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στην κακοκαιρία που μας έρχεται το Σάββατο. Φαίνεται ότι θα πέσει και πάλι μεγάλος όγκος νερού και εδώ στην περιοχή της Αττικής. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να λιώσουν απότομα αυτές οι ποσότητες χιονιού στον νομό Αττικής και να έχουμε πλημμυρικά επεισόδια. 

Από εκεί και μετά θα πέσει πυκνό χιόνι και πάλι ακόμη και σε πεδινές περιοχές προς την κεντρική Στερεά και προς το εσωτερικό της Πελοποννήσου. Φαίνεται ότι από την Αττική και μέχρι τη Λαμία θα χιονίσει ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα», είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Για την Αττική

«Σε ορεινές περιοχές εδώ, αλλά στα Βίλια για παράδειγμα που έχει ήδη 1-1,5 μέτρο χιόνι θα χιονίσει και πάλι πάρα πολύ το Σάββατο. Και στην Πελοπόννησο θα χιονίσει πολύ ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά και προς την κεντρική Στερεά.

Την Κυριακή και Δευτέρα θα βελτιωθεί ο καιρός, αλλά πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στην κακοκαιρία του Σαββάτου», σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Τόνισε επίσης ότι, «Έχει ανέβει λίγο η θερμοκρασία, όμως έχει παγώσει το χιόνι. Έχουμε δηλαδή κοντά στο έδαφος πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Δύσκολα λιώνει το χιόνι και σήμερα και αύριο δεν νομίζω ότι θα λιώσουν σημαντικές ποσότητες χιονιού»

{https://www.youtube.com/watch?v=y18-BOLg_hk&ab_channel=OPEN}

Νέες χιονοπτώσεις το Σάββατο, ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά

Έρχονται νέες χιονοπτώσεις το Σάββατο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκης Αρναούτογλου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αρναούτογλου:

«Φίλες και φίλοι!

Επειδή υπάρχει πιθανότητα να γραφτούν και να ακουστούν...διάφορα τις επόμενες ημέρες:

Οι όποιες χιονοπτώσεις που αναμένεται να σημειωθούν το ερχόμενο Σάββατο 29/1 στην Αττική δεν θα έχουν καμία σχέση με τη χιονόπτωση της 24ης Ιανουαρίου!!!

Θα εντοπίζονται σε ορεινές περιοχές του νομού Αττικής (χοντρικά πάνω από τα 500 με 600 περίπου μέτρα και θα έχουν πολύ μικρότερη ένταση και διάρκεια), ενώ βροχές κατά διαστήματα θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές του νομού! Λεπτομέρειες στα αναλυτικά δελτία καιρού της ΕΡΤ3 στις 16:45 & 22:45!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου»



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3rXxxOi
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη