-->

Στην «αντεπίθεση» οι μετεωρολόγοι, «σωστή και ακριβής η πρόβλεψη της ΕΜΥ»

Στην «αντεπίθεση» οι μετεωρολόγοι, «σωστή και ακριβής η πρόβλεψη της ΕΜΥ»

Αρχικά ήταν ο Γιάννης Καλλιάνος, μετά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και τώρα ήταν η σειρά της Χριστίνας Σούζη να «αντεπιτεθεί» και να διαφωνήσει με το Μαξίμου σχετικά με την πρόγνωση για την κακοκαιρία «Ελπίς» και τα όσα αναφέρθηκαν για την ΕΜΥ εκ μέρους του κ. Οικονόμου. 

«Όλοι οι μετεωρολόγοι είχαν προβλέψει τα καιρικά φαινόμενα. Δεν υπάρχει μετεωρολόγος που δεν είδε την κακοκαιρία», απάντησε η Χριστίνα Σούζη στον Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, όταν ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι το Μέγαρο Μαξίμου βάζει στο «στόχαστρό» του την ΕΜΥ για λάθος πρόγνωση σε ό,τι αφορά στην έναρξη των φαινομένων.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε την άποψη στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η μοναδική μετεωρολόγος που προέβλεψε σωστά την κακοκαιρία ήταν η Χριστίνα Σούζη, αλλά εμείς, δυστυχώς, έχουμε σύμβαση με την ΕΜΥ».

Όμως, η μετεωρολόγος τον «προσγείωσε», λέγοντας του ότι και η ΕΜΥ, όπως και όλοι οι μετεωρολόγοι, προέβλεψε σωστά τα φαινόμενα, τονίζοντας ότι η πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας έκανε λόγο για «χιονόπτωση που θα ενταθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας». «Ότι θα ενταθούν ανέφερε, άρα προφανώς θα είχαν ξεκινήσει από πιο πριν».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, τόνισε ότι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων ήταν σωστές, τονίζοντας ότι ο ίδιος είχε δώσει και ακριβή ώρα έναρξης των φαινομένων, πέφτοντας τελικά μέσα.

«Όλοι οι μετεωρολόγοι αυτές τις μέρες έδωσαν με όλες τους τις δυνάμεις και με πλήρη ανάλυση αυτό που περιμέναμε να έρθει. Και πράγματι ήρθε. Δεν χρειάζεται να απαντήσω παραπάνω. Προσωπικά έδωσα σκληρή μάχη κάθε μέρα, βήμα βήμα το πηγαίναμε, εδώ και αρκετές μέρες για να πέσουμε μέσα μέχρι και στην ώρα. Προσωπικά είμαι δικαιωμένος. Ήταν ξεκάθαρο αυτό που έδειχναν τα προγνωστικά μοντέλα.

Εγώ δεν είμαι ο υπεύθυνος μετεωρολόγος για να ενημερώσω την κυβέρνηση. Η ΕΜΥ βρίσκεται στις συσκέψεις. Δε γνωρίζω γιατί ο κ. Οικονόμου είπε ότι δεν είχαμε σωστή ενημέρωση από την ΕΜΥ, δε γνωρίζω τι ειπώθηκε στη σύσκεψη. Σίγουρα περιμέναμε μεγάλη κακοκαιρία και πολύ έντονα φαινόμενα. Είχα δώσει ακόμα και τις ώρες των φαινομένων, που έτσι ήρθαν».

Εξάλλου, και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, με ανάρτησή του τόνισε πως η ΕΜΥ είχε ενημερώσει κανονικά και ως προς τον χρόνο έναρξης των φαινομένων. «Η ΕΜΥ σε νεότερη ενημέρωσή της προς Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε αναφέρει πως το φαινόμενο θα εξελιχθεί γρηγορότερα από τις αρχικές προβλέψεις», ανέφερε ο ίδιος.

Διαφορετική άποψη έχουν, απ' ότι φαίνεται, Μαξίμου και μετεωρολόγοι για το χάος που προκλήθηκε από την κακοκαιρία «Ελπίς».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/33VRAET
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->