Ξεκινά το Ταμείο Εγγυοδοσίας επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων

Ξεκινά το Ταμείο Εγγυοδοσίας επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων

Πρόκειται για το πρώτο Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων, συνολικού δυνητικού προϋπολογισμού δανείων 62,5 εκ. ευρώ.

 

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργία του πρώτου Ταμείου Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Με τον τρόπο αυτό, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB κάνει πράξη τις πρωτοβουλίες για την στήριξη συγκεκριμένων κλάδων της ελληνικής επιχειρηματικότητας με στόχο την διεύρυνση του αριθμού των χρηματοδοτούμενων από το τραπεζικό σύστημα επιχειρήσεων.

Κάθε επιχείρηση-δικαιούχος, έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί τραπεζικού δανείου, στις δύο συνεργαζόμενες Τράπεζες (Τράπεζα Πειραιώς και Optima Bank) ύψους από 25.000 ευρώ έως 900.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών είτε σε κεφάλαιο κίνησης είτε για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων.

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων παρέχει εγγύηση σε ποσοστό 80% επί του ύψους του δανείου.

Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων. Με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας, η δικαιούχος επιχείρηση απολαμβάνει είτε χαμηλότερο επιτόκιο στο δάνειο, είτε μικρότερες (ή καθόλου) εξασφαλίσεις.

Σύμφωνα με τους όρους του δανείου:

• Οι τράπεζες δεν θα απαιτούν εμπράγματες εξασφαλίσεις για δάνεια έως 50.000 ευρώ

• Σε όλα τα δάνεια -ανεξάρτητα από το ύψος τους- απαγορεύεται η προσημείωση μόνιμης και μοναδικής κατοικίας

• Παρέχονται διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των δανείων με ευνοϊκούς όρους (περίοδος χάριτος και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής των δανείων).

Δικαιούχοι του Προγράμματος

Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στους κλάδους:

• Παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων (ΚΑΔ 59.11)

• Δραστηριότητες συνοδευτικές της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων (ΚΑΔ 59.12)

• Παραγωγή πρωτοτύπων λογισμικού παιχνιδιών υπολογιστή (ΚΑΔ 62.01.21)

• Κατά την ημερομηνία πρώτης εκταμίευσης του δανείου είναι φορολογικά ενήμερες και ασφαλιστικά ενήμερες.

• Επιχειρήσεις οι οποίες κατά την αίτηση στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) δεν θεωρούνται Προβληματικές.

• Κρίνονται πιστοληπτικά αποδεκτές σύμφωνα με την ισχύουσα πιστωτική πολιτική και τις εσωτερικές διαδικασίες των πιστωτικών ιδρυμάτων

• Είναι τραπεζικά ενήμερες (έχουν οφειλή < 90 ημερών )

Διάρκεια δανείων – εγγύησης

Α. 5 χρόνια για δάνεια Κεφαλαίου Κίνησης

Β. 10 χρόνια για δάνεια Επενδυτικού Σκοπού (συμπεριλαμβανομένης τυχόν Περιόδου Χάριτος)

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων της HDB χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις στο ΠΣΚΕ, είναι η Πέμπτη 13.1.2022, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://ift.tt/1V6JBVz

O Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την έναρξη του προγράμματος δήλωσε: «H Ελληνική Κυβέρνηση με συντονισμένες ενέργειες ενισχύει την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα. Σήμερα, μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, δημιουργεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου. Στόχος μας να καταστήσουμε την Ελλάδα διεθνές κέντρο παραγωγής ταινιών και θα το καταφέρουμε».

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, που ανέκαθεν αποτελούσε ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο, εξελίσσεται σε διεθνή προορισμό οπτικοακουστικών παραγωγών. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια να ενισχυθεί το φυσικό πλεονέκτημα της χώρας με χρηματοδοτικά κίνητρα προς τις παραγωγές. Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων έρχεται να προστεθεί στα εργαλεία που διαθέτει η Ελλάδα στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών. Κυρίως, έρχεται να επιβεβαιώσει την προσήλωση της Κυβέρνησης στην έμπρακτη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα μέσα από τη διαδικασία που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε, η οποία διακρίνεται για την ταχύτητα, τη λειτουργικότητα και τη διαφάνειά της».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης δήλωσε: «Άλλο ένα εξειδικευμένο χρηματοδοτικό προϊόν έρχεται να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό σε μια αναπτυσσόμενη και πολλά υποσχόμενη αγορά στη χώρα μας, αυτή που αφορά τα οπτικοακουστικά μέσα. Με συνταγμένο πρόγραμμα, προχωράμε στη αξιοποίηση και μόχλευση των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων προκειμένου όχι μόνο να καλύπτουμε τα κενά στην πρόσβαση των επιχειρήσεών σε χρηματοδότηση, αλλά να δημιουργούμε τις συνθήκες για μια βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα πρωτοπορεί και πάλι και αποδεικνύει ότι μπορεί να γίνει ο σημαντικότερος αρωγός στην παραπάνω προσπάθεια».

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB Αθηνά Χατζηπέτρου δήλωσε: «Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου, ενός κλάδου που προσελκύει όλο και μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τους στόχους μας αλλά και να στηρίζουμε τον ρόλο μας ως Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στη δημιουργία καλύτερων και ευνοϊκότερων συνθηκών στη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων».

{https://www.youtube.com/watch?v=fAMv9uf8JU0}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3r7zt6B
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη