Οικονόμου: «Καμία παράταση για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους», τι είπε για χαλάρωση των μέτρων

Οικονόμου: «Καμία παράταση για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους», τι είπε για χαλάρωση των μέτρων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τόνισε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι δεν μπορεί να γίνει τώρα καμία χαλάρωση των μέτρων, ενώ σημείωσε για ακόμη μια φορά ότι δεν θα υπάρχει παράταση για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους.

Ο κ. Οικονόμου, υπενθύμισε για τους 60 και άνω ότι λήγει η προθεσμία στις 16 Ιανουαρίου. Εξήγησε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί η πλειοψηφία όσων πεθαίνουν ή νοσούν βαριά από κορονοϊό είναι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και τόνισε ότι το πρόστιμο θα επιβάλλεται κανονικά. «Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια ανοχής, πειθούς και διευκόλυνσης», σημείωσε.

Σχολεία - Προσλήψεις αναπληρωτών

Για την επαναλειτουργία των σχολείων είπε ότι παρά την αντίδραση της αντιπολίτευσης μόλις 2 στα 80.000 τμήματα είχαν κλείσει γιατί νόσησε το 50+1 των μαθητών.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για να καλυφθούν οι όποιες αρρυθμίες στην εκπαιδευτική κοινότητα με προσλήψεις εκπαιδευτικών και τόνισε ότι έπεσαν ήδη οι υπογραφές για την απόφαση 566 αναπληρωτών τρίμηνης διάρκειας.

Προγράμματα ΟΑΕΔ

Για την εργασία, ο κ. Οικονόμου είπε ότι στόχος είναι η τόνωση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής. Απαρίθμησε τα 11 νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα να προσφερθούν 86.000 νέες θέσεις εργασίας.

Πρόσληψη Υγειονομικών

Ο εμβολιασμός είναι προαπαιτούμενο για την πρόσληψη των υγειονομικών, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε, «Με δεδομένο το ευρύτερο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η πανδημία το να υπηρετεί κανείς στο ΕΣΥ και να είναι θωρακισμένο και ο ίδιος και ο κόσμος που πηγαίνει εκεί πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Ο εμβολιασμός είναι μία θωράκιση που πρέπει να αξιοποιήσουμε όλοι πρωτίστως όσοι βρισκόμαστε την πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά

Βαξεβάνης

Για την υπόθεση του δημοσιογράφου κ. Βαξεβάνη είπε« Η κλήση Βαξεβάνη έγινε κατόπιν δικαστικής πρωτοβουλίας και στο ανώτατο επίπεδο δικαιοσύνης στη χώρα μας. Η δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι ανεξάρτητη.»



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3fmsaT6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη