Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Τηλεκπαίδευση και τριπλός διαγνωστικός έλεγχος για την εκπαιδευτική κοινότητα

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Τηλεκπαίδευση και τριπλός διαγνωστικός έλεγχος για την εκπαιδευτική κοινότητα

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Τσούχλος υποστήριξε την πρόταση που υπέβαλε η Ομοσπονδία για άνοιγμα κατά μια εβδομάδα αργότερα των σχολείων. 

Ανησυχία έχει προκαλέσει η ανίχνευση περισσότερων από 25.000 κρουσμάτων μαθητών και καθηγητών στα σχολεία μέσα σε 48 ώρες.

Για την λειτουργία των σχολείων καθώς και στο γεγονός ότι 8.000 παιδιά και 1.000 εκπαιδευτικοί βγήκαν θετικοί από τα self test που διενεργήθηκαν τη Δευτέρα, μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Τσούχλος.

Ωστόσο υποστήριξε την πρόταση που υπέβαλε η Ομοσπονδία για άνοιγμα κατά μια εβδομάδα αργότερα των σχολείων ενώ παράλληλα θα γίνονταν τηλεκπαίδευση και τριπλός διαγνωστικός έλεγχος για όλους στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Πρόσληψη καθηγητών 

Θετική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ την απόφαση της κυβέρνησης για την πρόσληψη 4.000 καθηγητών. Διευκρίνισε ότι οι 900 από αυτούς προσλαμβάνονται για την κάλυψη υπαρχόντων κενών, μέχρι τα τέλη Ιουνίου και πρόσθεσε ότι θα ήταν πολύ θετικότερο αν οι υπόλοιποι 3.500, που είναι καθηγητές τριμήνου, αξιοποιηθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Επανέλαβε μάλιστα την πρόταση της ΟΛΜΕ να ανανεωθεί και αυτών η σύμβαση όταν θα λήξει.

Ο κ. Τσούχλος χαρακτήρισε υψηλό το ποσοστό του 50+1 για το κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος και παρέθεσε παραδείγματα άλλων χωρών στην Ευρώπη που έχουν άλλα πρωτόκολλά και στα πρώτα , δύο ή τέσσερα κρούσματα, κλείνουν και προχωρούν σε τηλεκπαίδευση. Τέλος τόνισε ότι και εκπαιδευτικοί που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας θα έπρεπε να μην έρχονται επαφή με κοινό όπως συμβαίνει και άλλους συναδέλφους τους στο Δημόσιο.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3Fo4ckK
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη