Πέθανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι

Πέθανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι

O Νταβίντ Σασόλι είχει εισαχθεί μόλις χθες στο νοσοκομείο «εξαιτίας σοβαρής επιπλοκής λόγω δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού του συστήματος»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης στην πατρίδα του, την Ιταλία, σε ηλικία 65 ετών.

Όπως έκανε γνωστό μέσω Twitter ο Ρομπέρτο Κουίλο - εκπρόσωπος του σοσιαλδημοκράτη προέδρου - «ο Νταβίντ Σασόλι πέθανε την 11η Ιανουαρίου στη 0:15 στο ογκολογικό κέντρο θεραπείας του Αβιάνο, στην Ιταλία, όπου νοσηλευόταν» από τα τέλη του Δεκεμβρίου.

«Για την ημερομηνία και τον τόπο της κηδείας του θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε.

Χθες Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του προέδρου του ΕΚ είχε ανακοινώσει άλλωστε ότι ο Νταβίντ Σασόλι εισήχθη σε νοσοκομείο «εξαιτίας σοβαρής επιπλοκής λόγω δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού του συστήματος» και την ακύρωση των επίσημων δραστηριοτήτων του.

Ο Σασόλι είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε θεραπεία για λευχαιμία, ενώ είχε ήδη νοσηλευτεί το φθινόπωρο εξαιτίας πνευμονίας που τον είχε αναγκάσει να απέχει από το αξίωμά του για αρκετές εβδομάδες.

Η θητεία του επρόκειτο να ολοκληρωθεί αυτόν τον μήνα στο μέσον της κοινοβουλευτικής πενταετίας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3tnsWHo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη