Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι λόγοι απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εµβολιασµό

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι λόγοι απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εµβολιασµό

Εξαιρούνται από την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του εμβολιασμού οι πολίτες εκείνοι που έχουν αποδεδειγμένα λόγους υγείας.

Για να απαλλαγούν από το πρόστιμο των 100 ευρώ οι πολίτες άνω των 60 ετών που είναι ανεμβολίαστοι κατά του κορονοϊού, δίνεται προθεσμία μέχρι τις 16 Ιανουαρίου να κλείσουν το ραντεβού τους.

Ωστόσο, στις 14 Ιανουαρίου γίνεται η υποβολή των αιτήσεων από τις υποχρεωτικές εμβολιασμοί για ιατρικούς λόγους για τις αρμοδιότητες των υγειονομικών επιτροπών.

Οι αιτήσεις εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό απαντώνται εντός της αποκλειστικής προθεσμίας επτά ημερολογικών ημερών. Η απόφαση κοινοποιείται με ηλεκτρονικό τρόπο, στον αιτούντα και στον θεράποντα ιατρό.

Κατά το χρονικό διάστημα από την κατάθεση της αίτησης μέχρι την έκδοση της απόφασης από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, δεν επιβάλλονται κυρώσεις λόγω της διενέργειας του εμβολιασμού, ενώ στις 28 Ιανουαρίου θα πρέπει όσοι πολίτες λάβουν απορριπτική απόφαση να κάνουν την πρώτη δόση ώστε να μην καταλογιστεί. το πρόστιμο.

Οι πολίτες εκείνοι που έχουν αποδεδειγμένα λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου εξαιρούνται από την υποχρεωτικότητα. Συγκεκριμένα: 

  • Σοβαρή αλλεργική αντίδραση
  • Διαγνωσμένη αλλεργία
  • Σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία
  • Ιστορικό θρομβοπενίας
  • Διάγνωση περικαρδίτιδας ή μυοκαρδίτιδας

Αρμόδιες για την απόφαση αλλαγής είναι οι τριμελείς επιτροπές σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια. Λαμβάνουν υπόψη τους τη γνώμη αρόδιου κατά την ειδικότητα ιατρού, εφόσον δεν μετέχει ήδη στην αντίστοιχη ειδικότητα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3qjHq9n
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη