-->

Οδηγίες από παιδιάτρους: Τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι γονείς πριν προχωρήσουν στον εμβολιασμό παιδιών

Οδηγίες από παιδιάτρους: Τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι γονείς πριν προχωρήσουν στον εμβολιασμό παιδιών

«Το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά έχει αποδειχτεί ασφαλές και πολύ αποτελεσματικό», καταλήγει η Ομοσπονδία.

Για τα παιδιά που παρουσιάζουν συμπτωματολογία λοίμωξης ή γενικότερα είναι αδιάθετα, πριν προχωρήσουν στον εμβολιασμό του παιδιού τους κατά της νόσου κορονοϊού, να μιλήσουν πρώτα οι γονείς με τον παιδίατρό τους και να ζητήσουν να το εξετάσει, ενημερώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων.

Με τα σχολεία ανοιχτά και την κοινωνία σε πλήρη κινητικότητα, η γρίπη και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού την περίοδο αυτή θα ταλαιπωρήσουν μεγάλο μέρος του παιδικού πληθυσμού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία .

«Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας βήχας μπορεί να είναι αποτέλεσμα βρογχίτιδας ή πνευμονίας, ή ακόμα και μόλυνσης με την παραλλαγή όμικρον του κορονοϊού», σημειώνουν οι γιατροί.

Πυρετός και εμβολιασμός 

Για όσα είναι με πυρετό την ημέρα του εμβολιασμού, ή 1-2 ημέρες πριν, ας επικοινωνήσουν με τον παιδίατρο που τα παρακολουθεί. Ας ζητήσουν να τα εξετάσει και στην περίπτωση που θα τους συστήσει να αναβάλουν τον εμβολιασμό, να ακολουθήσουν την συμβουλή του.

«Εμβολιάστε τα παιδιά σας κατά της Covid-19. Το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά έχει αποδειχτεί ασφαλές και πολύ αποτελεσματικό», καταλήγει η Ομοσπονδία.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3HYRvyu
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->