Δεν είναι «αθώο κρυολόγημα» η Όμικρον: Ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

INTIME

Περίπου 640 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της επικράτειας καταγράφηκαν μέσα σε μια ημέρα, αριθμός σημαντικά αυξημένος συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες.

Η «επιδρομή» της παραλλαγής Όμικρον και στη χώρα μας έχει αρχίσει να επιβαρύνει και το σύστημα υγείας, με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να καταγράφουν σημαντική αύξηση.

Την ώρα που η χώρα καταγράφει πάνω από 50 χιλιάδες κρούσματα, στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται πάνω από 4.300 ασθενείς με COVID-19. Πάνω από το 60% των απλών κλινών είναι, λοιπόν, ήδη κατειλημμένες…

Σύμφωνα με πληροφορίες του News4health, μέσα σε μια ημέρα και συγκεκριμένα χθες Τρίτη 4 Ιανουαρίου, πάνω από 640 ασθενείς εισήχθησαν με κορονοϊό στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αριθμός αυξημένος κατά περίπου 40% σε σχέση με τη Δευτέρα, όπου οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 ανήλθαν σε 437, όπως ανέφερε ο ΕΟΔΥ στην έκθεση του.

Από τους περίπου 640 ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομεία της επικράτειας, σχεδόν οι μισοί (το 45%), περίπου οι 300 δηλαδή, εισήλθαν για νοσηλεία στην Αττική. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, 15 παιδιά χρειάστηκαν να εισαχθούν σε παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, ενώ βάσει της χθεσινής έκθεσης του ΕΟΔΥ 4 παιδιά είναι διασωληνωμένα.

Συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα

Με σκοπό την ενίσχυση του ΕΣΥ, ο Υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών και άμεσα θα διατεθεί από τίς ιδιωτικές κλινικές το 10-15% απλών κλινών τους για να διαχειριστούν COVID περιστατικά.

«Αυτό θα ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό την πίεση από τις απλές κλίνες» σχολίασε ο κ. Πλεύρης.

Αντίστοιχα, συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές υπάρχει και για τις κλίνες ΜΕΘ, καθώς το σύνολο τους έχει διατεθεί για NON COVID περιστατικά στο ΕΣΥ αλλά και σε άλλα περιστατικά NON COVID που διαχειρίζονται ιδιωτικές κλινικές κατόπιν κατεύθυνσης η οποία δίνεται από το ΕΣΥ.

Παράλληλα, , όπως το Υπουργείο Υγείας ξεκαθάρισε πως οι ιδιωτικές κλινικές που θα δηλώσουν αδυναμία να ανταποκριθούν στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του EΟΠΥΥ για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αθήνα, δεν θα έχουν πλέον σύμβαση με τον Οργανισμό.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3pVlPE3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη