-->

Πανικός για το άνοιγμα των φροντιστηρίων τη Δευτέρα - Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί, ζητούν δωρεάν μοριακά τεστ για όλους

Πανικός για το άνοιγμα των φροντιστηρίων τη Δευτέρα - Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί, ζητούν δωρεάν μοριακά τεστ για όλους

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των εκπαιδευτικών αλλά και χιλιάδων οικογενειών σε ολόκληρη την Ελλάδα, με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία των φροντιστηρίων.

Τα φροντιστήρια, τα Κέντρα Μελέτης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ανοίγουν αύριο, Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, εν μέσω προβληματισμού για την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας λόγω την επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον, με την Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, να προειδοποιεί κάνοντας λόγο για υγειονομική βόμβα.

«Καμιά οδηγία, καμιά πρόνοια, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές κυριολεκτικά ξεχασμένοι από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος και συνεχίζει ως εξής: «Αν συνυπολογίσει κανείς στους χώρους αυτούς και τα περιβόητα Κέντρα Μελέτης που λειτουργούν χωρίς θεσμικό πλαίσιο και δεν υπάγονται σε κανέναν εποπτικό φορέα, γίνεται φανερό ότι πρόκειται για μια υγειονομική βόμβα εκατοντάδων χιλιάδων διδασκόντων και διδασκόμενων που μπορεί να μεταδώσουν αστραπιαία τον ιό στην κοινότητα».

«Καλούμε άμεσα την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει μέτρα. Σε πολλούς από τους χώρους αυτούς, όπως έχουμε επισημάνει κατ' επανάληψη, οι αίθουσες είναι μικρές, οι αναλογίες τ.μ. ανά εκπαιδευόμενο που τίθενται από το θεσμικό πλαίσιο δεν τηρούνται και υπάρχει συχνά το φαινόμενο των αδήλωτων τάξεων-εκπαιδευτικών-μαθητών που συνωστίζονται σε χώρους χωρίς καμιά διασφάλιση υγιεινής και ασφάλειας».

«Απαιτούμε δωρεάν μοριακά τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να διευκολυνθεί η ακριβής ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Ζητάμε την αναστολή του ανοίγματος των εκπαιδευτικών μονάδων μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας», καταλήγει η ΟΙΕΛΕ.

Πλεύρης για το άνοιγμα των σχολείων

Αναφορικά με την επανέναρξη της δια ζώσης λειτουργείας στα σχολεία, την επόμενη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει το ζήτημα, την επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επανέλαβε πως οι ειδικοί θα επανεξετάσουν τα πρωτόκολλα για το άνοιγμα τους με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουν στα χέρια τους μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ό κ. Πλεύρης υπογράμμισε πως η βούληση της κυβέρνησης για το άνοιγμά τους είναι να υποδεχτούν τα παιδιά στις αίθουσες στις 10 Ιανουαρίου, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο για παρεμβάσεις των ειδικών σε πρωτόκολλα.

«Τις σχολικές εκδρομές τις έχουμε αναστείλει σε πρώτη φάση», συμπλήρωσε.

Τόνισε, δε, πως στις σκέψεις της επιτροπής είναι και η επιστροφή των μαθητών με αυξημένο testing, προκειμένου να εντοπιστούν ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας, του κάνοντας τον απολογισμό των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα ανοιχτά σχολεία με αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους λειτουργούν αποτελεσματικά για τον εντοπισμό κρουσμάτων και τη μείωση της διασποράς στην κοινότητα.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/32TJvzy
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->