Χωριά της Καρδίτσας εκκενώθηκαν προληπτικά λόγω του «Διομήδη» (βίντεο)

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Η ένταση της κακοκαιρίας «Διομήδης» είναι τόσο μεγάλη στη Θεσσαλία, και ειδικά στην Καρδίτσα, ώστε οι Αρχές αποφάσισαν την εκκένωση (προληπτικά) χωριών στον Δήμο Παλαμά.

Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοσκινάς και Ψαθοχώρα στον Δήμο Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, καθώς έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Eιδήσεων ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα το πρωί η στάθμη του ποταμού Καλέντζη έχει υποχωρήσει.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως η κακοκαιρία «Διομήδης» προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στη Θεσσαλία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μεγάλες ποσότητες χιονιού έπεσαν σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο από 600 μέτρα, με το χιόνι να ξεπερνάει σε ύψος το 1 -1,5 μέτρο.

Εκτός από τις χιονοπτώσεις προβλήματα προκάλεσαν και οι ραγδαίες βροχοπτώσεις, καθώς έπεσαν μέχρι και 130 -135 χιλιοστά βροχής μέσα σε λίγες ώρες και για τον λόγο αυτό εκκενώθηκαν προληπτικά περιοχές κοντά στα Φάρσαλα και την Καρδίτσα.

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στο «πρόστιμο» που του βεβαίωσαν οι Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς, ύψους 2,2 δισ. ευρώ, γιατί δεν τον αναγνωρίζουν ως μόνιμη Αρχή.

Δύσκολο βράδυ στην Υπέρεια Φαρσάλων

Δύσκολο βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι της Υπέρειας Φαρσάλων, καθώς αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το χωριό τους, αφού τα νερά ποταμού που υπερχείλισε λόγω της κακοκαιρίας μπήκαν στο χωριό. Η περιοχή δέχτηκε μεγάλες ποσότητες βροχής και οι κάτοικοι του χωριού αναγκάστηκαν να μεταφερθούν στα Φάρσαλα.

«Δυστυχώς είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές και από το 2017 και μετά βιώνουμε στο πετσί μας την κλιματική κρίση. Εκτιμώ ότι πάνω από 50.000 στρέμματα θα έχουν καλυφθεί με νερό. Η Υπέρεια Φαρσάλων εκκενώθηκε προληπτικά, ευτυχώς δεν κινδύνευσαν ζωές», είπε ο αγρότης Γιώργος Δρόσος στο MEGA.

Στην περιοχή των Φαρσάλων υπάρχουν κάποια χωριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά την υπερχείλιση του Ενιπέα ποταμού.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3njPyVr
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη