Πρώτοι θάνατοι από τη μετάλλαξη Όμικρον στη Νότια Κορέα

eurokinissi


Καταγράφηκαν τα πρώτα θύματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στη Νότια Κορέα.

Υπέκυψαν από επιπλοκές της covid, δύο ασθενείς σε νοσοκομείο της Νότιας Κορέας, οι οποίοι όπως επαληθεύτηκε μεταθανάτια είχαν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.
Επρόκειτο για δύο ανθρώπους ηλικίας άνω των 90 ετών, πρόσθεσε το Γιονάπ, διευκρινίζοντας πως οι θάνατοί τους ερευνώνται ακόμη. Αν επιβεβαιωθεί πως υπέκυψαν εξαιτίας της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής αυτής του SARS-CoV-2, θα πρόκειται για τους πρώτους θανάτους που προκαλεί στη χώρα.
Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 1.318 κρούσματα της Όμικρον.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι χθες Κυριακή ως τα μεσάνυχτα επιβεβαιώθηκαν 3.129 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 36 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έφθασε έτσι τους 5.730 νεκρούς επί συνόλου 642.207 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA). Ο δείκτης θνητότητας παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,89%.

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3qPrpY6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη