Νόβακ Τζόκοβιτς: Το πρώτο μήνυμα του διάσημου τενίστα για την περιπέτεια του

Νόβακ Τζόκοβιτς: Το πρώτο μήνυμα του διάσημου τενίστα για την περιπέτεια του

Ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς έστειλε μήνυμα στον αδερφό του, Τζόρτζε, ο οποίος το διάβασε κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η οικογένεια του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο αδερφός του «Νόλε» μετέφερε και το μήνυμα που του έστειλε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις.

«Ο Θεός τα βλέπει όλα. Η ευλογία μου είναι πνευματική, η δικιά τους είναι υλική», έγραψε ο Τζόκοβιτς στον Τζόρτζε, σύμφωνα με όσα μετέφεραν τα σερβικά ΜΜΕ.

Το χρονικό

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αυστραλίας και Σερβίας προκάλεσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος παραμένει ανεμβολίαστος ζητώντας την εξαίρεσή του από τους κανονισμούς προκειμένου να συμμετάσχει στο Australian Open.

Χθες το βράδυ, αρκετά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η βρετανική Telegraph, μετέδιδαν πως η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς ακυρώθηκε και οι αυστραλιανές αρχές του ζήτησαν να φύγει από τη χώρα την Πέμπτη (6/1).

Σύμφωνα με το The Age, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει επιδείξει επαρκή στοιχεία γι΄ αυτήν την ιατρική εξαίρεση.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αποφάσισε επίσης να παρέμβει σε αυτή την ιστορία, κατηγορώντας την Αυστραλία για "κακή μεταχείριση" στον Νόβακ Τζόκοβιτς, του οποίου η βίζα ακυρώθηκε εν όψει του Australian Open.

"Μόλις είχα μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Είπα στον Νόβακ ότι όλη η Σερβία είναι μαζί του και ότι οι αρχές μας λαμβάνουν όλα τα μέτρα για να σταματήσουν την παρενόχληση του καλύτερου τενίστα στον κόσμο το συντομότερο δυνατό", έγραψε σε μήνυμά του που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram.

"Η Σερβία θα αγωνιστεί για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Ο Νόβακ είναι δυνατός, όπως όλοι τον ξέρουμε.

djokovic 2

Άσκησε έφεση

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη τένις , κατέθεσε έφεση σήμερα κατά της απόφασης των αυστραλιανών αρχών να ακυρώσουν τη βίζα του και να τον διώξουν από τη χώρα.

Ο δικαστής της Μελβούρνης, Αντονι Κέλι θα εξετάσει αργότερα το αίτημα του Σέρβου, ο οποίος κρατείται από τις υπηρεσίες μετανάστευσης στη Μελβούρνη από τότε που έφτασε στη χώρα, το απόγευμα της Τετάρτης με την πρόθεση να αγωνιστεί στο Australian Open.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν προσκόμισε επαρκείς αποδείξεις για την ιατρική εξαίρεση που έλαλε, ούτε προσκόμισε την βίζα που χρειάζονταν για να εισέλθει στην Αυστραλία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Οι Αυστραλοί ακύρωσαν τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς και του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα για να παίξει στο τουρνουά Australian Open, αφού αναγκάστηκε να περιμένει για αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

"Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα στοιχεία για ιατρική εξαίρεση που παρασχέθηκαν βρέθηκαν ανεπαρκή", είπε ο Μόρισον κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ στην Καμπέρα, προσθέτοντας ότι δεν επιλέχθηκε ξεχωριστή έρευνα για τον Τζόκοβιτς, σχετικά με την ακύρωση της βίζας του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο Tullamarine της Μελβούρνης στο ξενοδοχείο Park Hotel, στο προάστιο Κάρλτον, εν αναμονή της απόφασης του δικαστή της Μελβούρνης και πιθανότατα της απομάκρυνσής του από την Αυστραλία λόγω προβλήματος βίζας.

nadal rafael ap

O Ναδάλ «πυροβολεί» τον Τζόκοβιτς: «Ήξερε τους κανόνες και πήρε τις αποφάσεις του-Τον λυπάμαι»

Πυρά κατά του κορυφαίου τενίστα Νοβάκ Τζόκοβιτς μετά την απαγόρευση εισόδου του στην Αυστραλία για να συμμετάσχει στο Australian Open, επειδή είναι ανεμβολίαστος, εξαπέλυσε ο αντίπαλός του,  Ράφαελ Ναδάλ σημειώνοντας ωστόσο ότι γνώριζε τις συνέπειες της άφιξης στο Australian Open χωρίς να έχει εμβολιαστεί.

«Είναι φυσιολογικό ο κόσμος εδώ στην Αυστραλία να απογοητεύεται πολύ με την υπόθεση, επειδή έχουν περάσει πολλά και πολύ δύσκολα lockdowns… Πολλοί άνθρωποι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ και συμπλήρωσε ότι «το μόνο ξεκάθαρο για μένα είναι ότι αν έχεις εμβολιαστεί, μπορείς να παίξεις στο Australian Open και παντού, και ο κόσμος κατά τη γνώμη μου έχει υποφέρει αρκετά για να μην ακολουθεί τους κανόνες».

Ερωτηθείς ειδικά για τη μη έκδοσης βίζας Τζόκοβιτς, ο Ναδάλ είπε απλά ότι «αν δεν θέλεις να κάνεις το εμβόλιο, θα αντιμετωπίσεις κάποια προβλήματα».

Ο Ναδάλ πρόσθεσε ότι «νομίζω ότι αν ήθελε, θα έπαιζε εδώ στην Αυστραλία χωρίς πρόβλημα… Πήρε τις δικές του αποφάσεις, και ο καθένας είναι ελεύθερος να πάρει τις δικές του αποφάσεις, αλλά υπάρχουν κάποιες συνέπειες. Φυσικά και δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση. Κατά κάποιο τρόπο τον λυπάμαι. Αλλά την ίδια στιγμή, γνώριζε εδώ και πολλούς μήνες τι έπρεπε να κάνει και τι ισχύει, οπότε πήρε τις δικές του αποφάσεις».

«Μετά από πολλούς θανάτους εδώ και δύο χρόνια, η αίσθησή μου είναι ότι το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτή η πανδημία», επισήμανε. 

Εξέφρασε δε την επιστοσύνη του στην ιατρική κοινότητα τονίζοντας ότι «το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι πιστεύω αυτά που λένε όσοι γνωρίζουν από ιατρική. Αν αυτοί λένε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, τότε πρέπει να εμβολιαστούμε, αυτή είναι η άποψή μου».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3G1fwnX
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη