Κτηματολόγιο: Νέες παρατάσεις για τη συλλογή δηλώσεων κτηματογράφησης

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Νέες παρατάσεις για την κτηματογράφηση δόθηκαν από το Ελληνικό Κτηματολόγιο καθώς καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και υψηλός φόρτος σε συμβολαιογραφεία και υποθηκοφυλακεία. 

Με την Υπουργική Απόφαση (Αριθμ.237 ΕΞ. 2022 - ΦΕΚ 6/Β/5-1-2022) του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιου για το Κτηματολόγιο, Θεόδωρου Λιβάνιου, παρατείνεται μέχρι την 15η Μαρτίου 2022 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, στις Κυκλάδες και το Ρέθυμνο.

Τα ποσοστά συλλογής δηλώσεων τους πρώτους έξι μήνες είναι χαμηλά ενώ ούτε το δημόσιο και οι δήμοι έχουν επιδείξει ιδιαίτερη σπουδή να κατοχυρώσουν τις περιουσίες τους, ενώ η εκκρεμότητα των αλλαγών στους δασικούς χάρτες λειτουργεί ανασταλτικά τόσο για τους πολίτες όσο και για το κράτος, όπως επισημαίνει η Καθημερινή.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Κτηματολογίου, η πορεία κατάθεσης δηλώσεων σε Κυκλάδες και Ρέθυμνο παρουσιάζει αυξομειώσεις. Συγκεκριμένα:

- Στις Κυκλάδες είχαν δηλωθεί 161.220 δικαιώματα από τα εκτιμώμενα 628.000 έως το τέλος του 2021.

- Στο Ρέθυμνο έχουν συλλεγεί 45.879 δηλώσεις σε σύνολο 376.000 εκτιμώμενων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, όσες και όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις. 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3HS5OVu
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη