-->

Σχολεία: Ανοιχτό παράθυρο για αλλαγή πρωτοκόλλου, τι θα γίνει με την άδεια ειδικού σκοπού για γονείς (βίντεο)

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Ανοιχτό παράθυρο να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό στα σχολεία, άφησε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. 

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, διαβεβαίωσε ότι αν χρειαστεί, και εφόσον υπάρχει σχετική εισήγηση από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα για τα σχολεία. 

Ειδικότερα, σε ερώτηση που δέχθηκε αν θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι το υπουργείο Παιδείας ακούει πάντα την επιτροπή των ειδικών. «Δε μένουμε σταθεροί σε ένα πρωτόκολλο. Αν τα πρωτόκολλα χρειαστεί να τροποποιηθούν με εισήγηση της Επιτροπής, θα γίνει», ανέφερε.

Ειδικά δε για το 50%+1, δήλωσε ότι δεν απασχολεί την επιτροπή επιδημιολογικά, γιατί έχει κάνει με την κινητικότητα των σχολείων. 

Ακόμη, τόνισε ότι τα περίπου 25.000 θετικά τεστ που καταγράφηκαν τις δύο πρώτες μέρες επαναλειτουργίας των σχολείων είναι εν δυνάμει κρούσματα που εντοπίστηκαν από self test τονίζοντας ότι δεν προκλήθηκαν από την σχολική δραστηριότητα. Πρόσθεσε δε ότι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί που ήταν στην πλειοψηφία τους ασυμπτωματικοί θα μόλυναν κάποιους καθώς υπάρχει κινητικότητα, ωστόσο με τα self test μπήκε φρένο στη διασπορά. 

Άδεια ειδικού σκοπού για γονείς

Παράλληλα, η κ. Μακρή ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να βγει όσο γίνεται νωρίτερα η απόφαση για την άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν με κορoνοϊό. 

Σε ό,τι αφορά στα περιστατικά της βίας και τις καταλήψεις πανεπιστημίων, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε «δε θα βλέπουμε για πάντα αυτές τις εικόνες στα πανεπιστήμια και διαβεβαιώ ότι ο νόμος για την πανεπιστημιακή αστυνομία θα εφαρμοστεί. Γίνεται ήδη εκπαίδευση των ατόμων που θα τη στελεχώσουν και μόλις ολοκληρωθεί θα μπει στους πανεπιστημιακούς χώρους, όσο γρηγορότερα γίνεται μέσα στο 2022».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/33qpz7Y
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->