Δολοφονία Ρώσου μαφιόζου: Γκάφα της ΕΛ.ΑΣ, συνέλαβαν λάθος άνθρωπο λόγω… συνωνυμίας

Δολοφονία Ρώσου μαφιόζου: Γκάφα της ΕΛ.ΑΣ, συνέλαβαν λάθος άνθρωπο λόγω… συνωνυμίας

Ανατροπή δεδομένων και... γκάφα της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη, καθώς λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψη 48χρονου ως ηθικό αυτουργό πίσω από τις δολοφονίες του 37χρονου Ρώσου αρχιμαφιόζου Αλεξάντερ Σολόνικ και της 19χρονης φίλης του Σβετλάνα Κότοβα, το 1997, διαπίστωσαν ότι συνέλαβαν λάθος άνθρωπο.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν 48χρονο Έλληνα, με καταγωγή από τη Γεωργία, που συνελήφθη την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, μόλις βγήκε από το αεροπλάνο που τον μετέφερε από την Κύπρο, στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ έλεγε πως ο 48χρονος ήταν ο καταζητούμενος ως ηθικός αυτουργός πίσω από τις δολοφονίες του 37χρονου Ρώσου αρχιμαφιόζου Αλεξάντερ Σολόνικ και της 19χρονης φίλης του Σβετλάνα Κότοβα το 1997.

Όμως, η ελληνική αστυνομία φαίνεται ότ... «παρασύρθηκε» σε λάθος από την Interpol Κύπρου που ενημέρωσε ότι ο συγκεκριμένος ήταν ο καταζητούμενος για τις δολοφονίες και έτσι οι ελληνικές Αρχές τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το 2000 είχε συλληφθεί στην Ισπανία ένας Ρώσος μαφιόζος, κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός για τα παραπάνω εγκλήματα, ο οποίος βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνιας στις φυλακές της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σύγχυση προέκυψε καθώς ο έγκλειστος στις φυλακές χρησιμοποιούσε τα ίδια στοιχεία ταυτότητας με τον 48χρονο, ενώ είναι πιθανό το αποτύπωμά του να συμπεριελήφθη εσφαλμένα στον φάκελο που έχει η αστυνομία στην Ελλάδα για εκείνον.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή υποστήριζε πως είναι αθώος και πως δεν έχει καμία συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες, ενώ φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ταξίδεψε από την Κύπρο στη χώρα μας για να πάει σε κηδεία, ενώ και πριν 10 χρόνια είχε έρθει ξανά για να παρουσιαστεί στο στρατό.

Ο Σολόνικ, ήταν από τους πλέον καταζητούμενους Ρώσους μαφιόζους – εκτελεστής «συμβολαίων θανάτου» και είχε εντοπιστεί νεκρός στις 2 Φεβρουαρίου 1997, σε δασική έκταση της Βαρυμπόμπης, στην Αττική.

Οι δράστες φέρεται πως τον είχαν στραγγαλίσει με σχοινί, εγκαταλείποντας το πτώμα του μέσα σε θάμνους, κοντά στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Τον Μάιο του 1997, αστυνομικοί ανακάλυψαν στο Λαγονήσι, κοντά στη βίλα που νοίκιαζε ο Σολόνικ, το πτώμα της 19χρονης φίλης του, που ήταν φωτομοντέλο. Η άτυχη κοπέλα είχε βρεθεί τεμαχισμένη και τα μέλη της εντοπίστηκαν θαμμένα σε βάθος ενός μέτρου.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3qoq6QJ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη