Προς παράταση το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Προς παράταση το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η κακοκαιρία Ελπίς και η αδυναμία των πολιτών να προσέλθουν για την τρίτη δόση έφερε στο τραπέζι παράταση της ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Παράταση στο πιστοποιητικό εμβολιασμού εξετάζει το υπουργείο Υγείας με αιτία τις δυσλειτουργίες που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίδα.

Αρκετοί πολίτες είχαν κλείσει ραντεβού για την τρίτη δόση αυτή την εβδομάδα προκειμένου να ανανεώσουν την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους και να μην θεωρούνται ανεμβολίαστοι μετά την πάροδο του επταμήνου από τη δεύτερη δόση.

Ωστόσο η κακοκαιρία Ελπίς ανέτρεψε τα σχέδια τους και λόγω χιονιά δεν κατάφεραν να προσέλθουν για την τρίτη δόση και γι' αυτό το λόγο σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews εξετάζεται η παράταση των πιστοποιητικών εμβολιασμού ώστε να μην θεωρηθούν ανεμβολίαστοι.

Το θέμα μάλιστα θα συζητηθεί σήμερα και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Τα μέτρα για όσους εμβολιασμένους θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι επειδή δεν έκαναν την τρίτη δόση

Όσοι δεν προχωρήσουν στην τρίτη δόση θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και θα υπόκεινται σε μια σειρά περιορισμών και μέτρα και συγκεκριμένα θα πρέπει να δείχνουν διαγνωστικό έλεγχο με PCR ή rapid test για να μπουν:

στα καταστήματα λιανικού εμπορίου,
στους ανοικτούς (εξωτερικούς) χώρους εστίασης,
στα κομμωτήρια,
στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους εργασίας
στην εκπαίδευση
στους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλους χώρους με συναφείς δραστηριότητες ή παροχής υπηρεσιών
στους χώρους λατρείας

emboliastika kentra

Πλεύρης: «Χαμηλό παράθυρο αισιοδοξίας»

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για σταθεροποίηση στη μείωση των κρουσμάτων «αλλά αυτές οι μέρες λόγω της κακοκαιρίας δεν είναι ασφαλείς επειδή έχουμε και ένα άτυπο lockdown αλλά έχουμε και το αρνητικό στοιχείο του ψύχους».

«Επειδή λοιπόν η μετάλλαξη Όμικρον έχει χαμηλή νοσηρότητα θα έχουμε αποκλιμάκωση στους δείκτες νοσηλειών και θανάτων από την ερχόμενη εβδομάδα» είπε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Θάνος Πλεύρης «ενώ μέχρι πριν από 10 ημέρες είχαμε 50% Όμικρον και 50% Δέλτα στα νοσοκομεία, δείχνει πλέον στο ΕΣΥ ότι είμαστε στο 80-20 και 90-10 για την Όμικρον»

Όπως είπε, δε, στους 115 νεκρούς της Τετάρτης οι 100 προέρχονταν από την ηλικιακή ομάδα των άνω των 60 ετών και συγκεκριμένα 60 ήταν πάνω των 80 ετών και 40 άνω των 60 ετών ενώ λιγότεροι από 10 ήταν αυτοί που είχαν εμβολιαστεί στο επτάμηνο.

Κανονικά από σήμερα οι εμβολιασμοί

Υπενθυμίζεται πως κανονικά θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, οι εμβολιασμοί των ενηλίκων και των παιδιών άνω των 12.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, όσοι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να επαναπρογραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τους, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών, οι οποίοι θα πραγματοποιούνταν την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και την Πέμπτη στον mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», αναστέλλονται. Οι γονείς θα ενημερωθούν με SMS για την ημέρα και ώρα των νέων ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα (Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού», Γ.Ν. «Ασκληπιείο», Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο», ΓΝΠ «Τζάνειο», ΓΝΔΑ «Αγία Βαρβάρα», ΠΓΝ «Αττικόν», Γ.Ν. Νίκαιας και στα Κέντρα Υγείας Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, Κερατσινίου, Μεγάρων και Σαλαμίνας) θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Όσοι γονείς με τα παιδιά τους δεν μπορέσουν να προσέλθουν αύριο στα παραπάνω εμβολιαστικά κέντρα, τα στοιχεία τους θα αντληθούν από το σύστημα ώστε να κλειστούν από την Επιχείρηση «Ελευθερία» νέα ραντεβού τα οποία θα αποσταλούν στους πολίτες με SMS.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/32AmWjG
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη