Νέα απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: Ποιοι προστίθενται στις εξαιρέσεις

Νέα απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: Ποιοι προστίθενται στις εξαιρέσεις

Νέα απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ εξαιρεί από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό  όσους έχουν ΑΦΜ σε ΔΟΥ του εξωτερικού και εμφανίζονται στο μητρώο με χώρα κατοικίας διαφορετική.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που στο άρθρο 1 της υπό στοιχεία ΓΠ. οικ. 81185 κοινής υπουργικής απόφασης (Β' 6324/2021) προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως εξής:

«Εξαιρούνται του πεδίου εφαρμογής της παρούσας οι πολίτες που διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου υπαγόμενο στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, καθώς και οι πολίτες που κατά την ημερομηνία ελέγχου εμφανίζονται στο Μητρώο φορολογουμένων της ΑΑΔΕ με χώρα κατοικίας διαφορετική της Ελλάδας».

Προϋποθέσεις εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό:

Υπενθυμίζεται οτι βάσει προηγούμενου ΦΕΚ εξαιρούνται από την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του εμβολιασμού κατά του COVID-19 οι πολίτες εκείνοι που έχουν αποδεδειγμένα λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου και συγκεκριμένα:

Σοβαρή αλλεργική αντίδραση
Διαγνωσμένη αλλεργία
Σύνδρομο θρόμβωσης µε θροµβοπενία
Ιστορικό θροµβοπενίας
Διάγνωση περικαρδίτιδας ή µυοκαρδίτιδας

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία της αίτησης για την απαλλαγή από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ΕΔΩ

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zVePKT
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη