Σεισμός στη Φλώρινα: Δύο άνθρωποι στο νοσοκομείο, σε επιφυλακή οι τοπικές Αρχές

Σεισμός στη Φλώρινα: Δύο άνθρωποι στο νοσοκομείο, σε επιφυλακή οι τοπικές Αρχές

Ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα ανησύχησε τους κατοίκους που πετάχτηκαν στους δρόμους τα μεσάνυχτα της Κυριακής - Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών

Μεγάλη αναστάτωση εξακολουθεί να επικρατεί στη Φλώρινα μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε 2 χιλιόμετρα δυτικά της περιοχής και σε εστιακό βάθος 14,1 χιλιομέτρων.

Οι κάτοικοι ταρακουνούθηκαν για αρκετά δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να πεταχτούν έξω από τα σπίτια τους.

««Κουνιόμασταν αρκετή ώρα και από τους αλλεπάλληλους μετασεισμούς φοβήθηκαμε αρκετά. Πολλοί ήταν αυτοί, μάλιστα, που μπήκαν στα αμάξια και ετοιμάστηκαν για παν ενδεχόμενο»», σημειώνει στο Voria κάτοικος της Φλώρινα.

Μιλώντας στο GRTimes ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Σωτήρης Βόσδου, επισήμανε πως μετά το σεισμό «δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής για ψυχολογικούς λόγους», αν και δεν έχει σημειωθεί κανένας τραυματισμός.

Σύμφωνα πάντα με τον Σώτηρη Βόσδου, αρκετές είναι οι ζημιές που άφησε πίσω της η σεισμική δραστηριότητα στη Φλώρινα,  καθώς «υπάρχουν ρηγματώσεις σε κτίρια και καταστήματα, ωστόσο δεν υπάρχουν καταρρεύσεις».

Κλιμάκια των τοπικών αρχών έχουν προχωρήσει ήδη σε καταγραφή των προβλημάτων, με τον αντιπεριφερειάρχη να τονίζει ότι «Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Δήμος Φλώρινας και Πρεσπών, κλιμάκια της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού έχουμε ήδη προβεί σε αυτοψία και είμαστε σε επιφυλακή».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zEMGHT
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη