Ελληνοκυπριακή... διένεξη για τη μετάλλαξη Deltacron, τι λέει ο Κωστρίκης για Μαγιορκίνη

pixabay

«Επιστημονικά ανήθικη» χαρακτήρισε την ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη ο Κύπριος επιστήμονας Λεόντιος Κωστρίκης, η ομάδα του οποίου υποστηρίζει πως εντόπισε τη μίξη των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον του κορονοϊού, την Deltacron.

«Επιστημονικά ανήθικη» χαρακτήρισε σε δηλώσεις του στο Sigmalive την ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη που απέδωσε σε «εργαστηριακό λάθος» τον εντοπισμό της Deltacron, ο δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, η ομάδα του οποίου ισχυρίζεται πως εντόπισε τη νέα μετάλλαξη.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη, ανέφερε πως είναι «λανθασμένη, βεβιασμένη και επιστημονικά ανήθικη» και συμπλήρωσε «δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα που κατέχουμε». Ο Κύπριος ανέφερε ακόμα πως τα αποτελέσματα της έρευνας για τη Deltracron θα σταλούν και στην Ελλάδα σε διακεκριμένο επιστήμονα για «να διαπιστώσει του λόγου το αληθές».

Ο Λεόντιος Κωστρίκης, τόνισε ακόμα πως «πέραν των 25 ατόμων που εντοπίστηκαν στην Κύπρο και έχουν όλες τις Όμικρον μεταλλάξεις στο αμινοτελικό άκρο της πρωτεΐνης S, έχουμε βρει και άλλους 52 που έχουν διαφορετικούς αριθμούς πολυμορφισμών στο σημείο. Αυτοί οι 52, είναι σε 12 διαφορετικές γενεαλογίες του Δέλτα, πως είναι δυνατόν να είναι λάθος; Tα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπήρχε εξελικτική πίεση κάποιου αρχέγονου Δέλτα, να δημιουργήσει πολυμορφισμούς όπως το Όμικρον και εξελίχθηκαν οι γενεαλογίες Deltacron».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zFCHC0
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη