-->

Τεράστιος αστεροειδής «πλησιάζει» τη Γη: Πότε θα περάσει, τι εκτιμά η NASA

Τεράστιος αστεροειδής «πλησιάζει» τη Γη: Πότε θα περάσει, τι εκτιμά η NASA

Ένας πολύ μεγάλος αστεροειδής πρόκειται να περάσει από τη Γη, στις 18 Ιανουαρίου. Τι εκτιμούν οι ειδικοί της NASA.

Ο αστεροειδής που πλησιάζει, σύμφωνα με το CNN, είναι γνωστός με την ονομασία 7482 (1994 PC1) και ανακαλύφθηκε το 1994, όπως αναφέρει η NASA.

Οι επιστήμονες δεν περιμένουν ότι ο συγκεκριμένος αστεροειδής θα χτυπήσει τον πλανήτη μας αλλά είναι η πιο κοντινή απόσταση που θα περάσει ένας αστεροειδής τους επόμενους δύο αιώνες, όπως εκτιμούν οι προβλέψεις της NASA.

Δεν θα είναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής που θα περάσει από τη Γη. Αυτός ήταν ο αστεροειδής 3122 Florence (1981 ET3), που «παραλίγο» να συγκρουστεί με τη Γη, την 1η Σεπτεμβρίου του 2017. Ο συγκεκριμένος, πρόκειται να ξαναπεράσει από τη Γη στις 2 Σεπτεμβρίου του...2057.

Ο αστεροειδής που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, είναι απίθανο να γίνει ορατός με το μάτι, αν και ερασιτέχνες αστρονόμοι με τηλεσκόπια, ίσως να μπορέσουν να τον εντοπίσουν.
Χαρακτηρίζεται από τη NASA ως δυνητικά επικίνδυνος, χαρακτηρισμός που δίνεται σε κάθε αστεροειδή διαμέτρου άνω των 140 μέτρων, ο οποίος πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 7,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3rhHJ3O
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->