Persona non grata στην Αυστραλία ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο στο οποίο ζουν μετανάστες

Persona non grata στην Αυστραλία ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο στο οποίο ζουν μετανάστες

Διπλωματικό επεισόδιο εν εξελίξει με αφορμή τη συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australia Open.

Διαστάσεις διπλωματικού επεισοδίου έχει πάρει η συμμετοχή του νο1 στο παγκόσμιο τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς ο ίδιος χωρίς να είναι εμβολιασμένος με ιατρική γνωμάτευση ζήτησε την εξαίρεσή του για συμμετοχή στο Australia Open.

Η απόφαση των αρχών της Αυστραλίας για απέλασή του από τη χώρα,  έγινε γνωστή περίπου εννέα ώρες μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης. Η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς δεν εγκρίθηκε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, όπου επιτρέπεται να εισέλθουν μόνο εμβολιασμένοι κατά της Covid-19.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι Αρχές της Μελβούρνης τον μετέφεραν από το αεροδρόμιο Τουλαμαρίν σε ξενοδοχείο στην περιοχή Κάρλτον, με media της χώρας να υποστηρίζουν ότι σε αυτό το ξενοδοχείο μένουν 46 μετανάστες, αρκετοί από αυτούς για εννέα-δέκα χρόνια.

Ο Τζόκοβιτς κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης των αυστραλιανών αρχών να ακυρώσουν τη βίζα του και να τον διώξουν από τη χώρα, ενώ για το θέμα παρενέβη και ο Σέρβος Πρόεδρος, κατηγορώντας την Αυστραλία για «κακή μεταχείριση» στον Νόβακ Τζόκοβιτς, του οποίου η βίζα ακυρώθηκε εν όψει του Australian Open.

«Μόλις είχα μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Είπα στον Νόβακ ότι όλη η Σερβία είναι μαζί του και ότι οι αρχές μας λαμβάνουν όλα τα μέτρα για να σταματήσουν την παρενόχληση του καλύτερου τενίστα στον κόσμο το συντομότερο δυνατό», έγραψε σε μήνυμά του που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram.

«Η Σερβία θα αγωνιστεί για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Ο Νόβακ είναι δυνατός, όπως όλοι τον ξέρουμε».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zv9HNe
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη