ΛΑΡΚΟ: Προχωρά σε νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη 3 Μάρτη

Σε Γενική Συνέλευση προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και να παρθούν αποφάσεις για τη στάση που θα κρατηθεί στη συνέχεια, θα προχωρήσει την Πέμπτη 3 Μάρτη, στις 11 π.μ., το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Η απόφαση για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης πάρθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου την Τρίτη, όπου παράλληλα έγινε συζήτηση σχετικά με την πορεία και τη διαδικασία της διαβούλευσης με τον ειδικό εκκαθαριστή. Τονίστηκε ότι η πρόταση της κυβέρνησης οδηγεί στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, στερώντας έμπειρο προσωπικό, ενώ παράλληλα δεν διασφαλίζει τους εργαζόμενους. Σημειώθηκε επίσης ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα των Σωματείων, με τα οποία ζητούν διευκρινίσεις και στοιχεία σχετικά με τη διαδικασία της διαβούλευσης, ενώ επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τον ειδικό εκκαθαριστή, πιέζοντας να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες των απολύσεων και του ξεσπιτώματος και να ολοκληρώσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ.

Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε η ανάγκη τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους σε όλα τα μέτωπα, με στόχο να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, να διασφαλιστούν η συνέχιση της ενιαίας παραγωγικής διαδικασίας, όλες οι θέσεις εργασίας, τα δικαιώματα των εργαζομένων και ο μόχθος τους, ενώ εγκρίθηκε ομόφωνα η αντιπρόταση του Σωματείου στη διαβούλευση.

Πάνω σε συγκεκριμένες εξελίξεις θα ενημερωθούν οι εργαζόμενοι στην Γενική Συνέλευση της Πέμπτης, οι οποίοι θα αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατηθεί στη συνέχεια, αλλά και για τη συνέχιση του αγώνα με μια σειρά πολύμορφων δράσεων. Μάλιστα για το απόγευμα της Πέμπτης έχει οριστεί η νέα τηλεδιάσκεψη με τον εκκαθαριστή που αφορά τη διαδικασία διαβούλευσης των απολύσεων.

Επίσης την Τρίτη, οι εκλεγμένοι με την «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» είχαν καλέσει σε σύσκεψη τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο προκειμένου να γίνει συζήτηση για τις εξελίξεις και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα στον αγώνα που δίνουν ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

www.902.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη