Αποκλειστικό: Πού δεν καταργείται η μάσκα από 1η Ιουνίου

eurokinissi

Μπορεί ο Θάνος Πλεύρης να ανακοίνωσε ότι οι μάσκες καταργούνται από την 1η Ιουνίου στους εσωτερικούς χώρους, όμως αυτό δε θα γίνει σε απόλυτο βαθμό καθώς θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους καταργείται από την Τετάρτη 1η Ιουνίου στους εσωτερικούς χώρους, ενώ μέχρι την Τρίτη 31/5 δεν αλλάζει κάτι ως προς τη χρήση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του DNews, η μάσκα δεν θα «πεταχτεί» στα σούπερ μάρκετ, στα νοσοκομεία αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), ενώ αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει η υποχρεωτική χρήση της σε τράπεζες και γήπεδα.

Τον Ιούνιο άλλωστε θα πραγματοποιηθούν και οι τελικοί της Basket League με αδιαφιλονίκητο φαβορί το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (θα διεξαχθούν σίγουρα δύο παιχνίδια στο ΣΕΦ και ένα στο ΟΑΚΑ).

Από κει και πέρα, θα καταργήθει η μάσκα και στα σχολεία, έστω και για 15 ημέρες, κάτι που είχε κάνει γνωστό άλλωστε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σε σχολείο της Σύρου στις αρχές Μαρτίου.

Παράλληλα από την 1η Μάη καταργούνται τα self test στα σχολεία (χωρίς αυτοδιαγνωστικό έλεγχο η επιστροφή στα σχολεία), ενώ ορίζεται ενα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας.

Τέλος, το διάστημα μεταξύ 1/5-31/8 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών στο 100%.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Nbi3VIH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη