-->

Τζανάκης: «Στη Σανγκάη πρέπει να έχουν από 1.000 έως και 3.000 νεκρούς και όχι τρεις» (βίντεο)

Τζανάκης: «Στη Σανγκάη πρέπει να έχουν από 1.000 έως και 3.000 νεκρούς και όχι τρεις» (βίντεο)

 Πολύ διαφορετική είναι η εικόνα που περιγράφει ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, για τη Σανγκάη από αυτή που θέλουν να δείχνουν οι κινεζικές αρχές

Συγκεκριμένα ο κ. Νίκος Τζανάκης μίλησε στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για το σκληρό lockdown στη Σανγκάη και τόνισε ότι οι θάνατοι από κορωνοϊό είναι πολύ περισσότεροι από όσους αναφέρουν οι κινεζικές αρχές.

«Μιλάμε για μια χώρα χωρίς ωράρια εργαζόμενων, μια χώρα που δεν υπάρχουν εργάσιμες μέρες, που η κοινωνική οικονομική και πολιτιστική ζωή είναι εντός συγκεκριμένων πλαισίων και μιλάμε για μια έκταση που είναι λίγο μικρότερη από την Κρήτη με 26 εκατ. κατοίκους. Καταλαβαίνετε ότι αυτό το συνονθύλευμα των κοινωνικών οικιστικών και άλλων παραμέτρων προϋποθέτει πολύ προηγμένο σύστημα δημοσίας υγείας για να αντιμετωπίσεις μια τέτοια έξαρση», τόνισε ο κ. Τζανάκης.

«Το δόγμα της "μηδενικής ανοχής" λειτούργησε ως και τη μετάλλαξη Δέλτα. Πολύ φοβάμαι ότι είναι τελείως ανίσχυρο σχετικά με την Όμικρον και την Όμικρον 2. Μιλάμε για πολύ διεισδυτική μεταδοτικότητα, η οποία μπορεί να κατασταλεί πρόσκαιρα, αλλά πολύ γρήγορα φουντώνει. Μακάρι να το πετύχουν έστω με αυτά τα μέτρα, τα ανεφάρμοστα για δυτικές κοινωνίες, όπως βλέπουμε», επισήμανε γνωστός ο καθηγητής πνευμονολογία.

Στη συνέχεια ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως «η Κίνα μας έχει συνηθίσει σε αδιαφάνεια. Δεν είναι δυνατόν να έχεις 300.000 κρούσματα σε ένα πληθυσμό, όπου οι άνω των 65 είναι 30 και 40% ανεμβολίαστοι και μάλιστα με εμβόλιο ανίσχυρο στην Όμικρον 2, πολύ πιο ανίσχυρο από τα δικά μας, και να έχεις τρεις νεκρούς στη Σανγκάη. Σύμφωνα με τα 300.000 κρούσματα, υπολογίζω ότι θα έχουν μεταξύ 1.000-3.000 νεκρών, με τα στατιστικά της Ελλάδας και όχι με τα στατιστικά που έχουν εκεί, εξαιτίας του κακού εμβολιαστικού στάτους που έχουν».

Καταλήγοντας ο κ. Τζανάκης είπε «το κινεζικό κοινωνικό σύστημα είναι καλά οργανωμένο μόνο σε κάποιες συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Οι κατευθύνσεις αυτές εμπεριέχουν μεγάλες δόσεις αντικοινωνικότητας και αντιανθρώπινης συμπεριφοράς».from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/iaysghJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->