Μικρασίας Θρήνος: Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση της Ι.Μ. Φθιώτιδος για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

 «Μικρασίας Θρήνος»

Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση της Ι.Μ. Φθιώτιδος για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος και το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» θα  πραγματοποιήσει ενόψει του Πάσχα προπασχάλια εκδήλωση με τίτλο: «Μικρασίας Θρήνος», η οποία είναι και η εναρκτήρια και πρώτη μεγάλη εκδήλωση της Μητροπόλεως μας για την επέτειο των  100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, στην πλατεία Ελευθερίας, το Σάββατο του Λαζάρου, 16 Απριλίου 2022 και ώρα 18:00 μ.μ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος από Μελουργούς της Σμύρνης, τους οποίους θα αποδώσει κλιμάκιο της Βυζαντινής Χορωδίας του Ωδείου και Θρήνους – Τραγούδια της Μεγάλης Εβδομάδος από την πλούσια Μουσική Παράδοση της Μικράς Ασίας, τους οποίους θα πλαισιώσει η Παραδοσιακή Ορχήστρα του Ωδείου.

Επίσης, επίκαιρα αποσπάσματα από Μικρασιάτες συγγραφείς και ποιητές θα απαγγείλει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και ηθοποιός Νίκος Ορφανός, ο οποίος θα τιμήσει την εκδήλωση με την ευγενική του συμμετοχή..

Στην εκδήλωση μας προσκαλεί και μας περιμένει όλους  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη