Εργάτης έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων στο λιμάνι , στάση εργασίας από τους συναδέλφους του (εικόνες)

Εργάτης έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων στο λιμάνι , στάση εργασίας από τους συναδέλφους του (εικόνες)

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται εργάτης που έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της COSCO. Με στάση εργασίας αντιδρούν οι συνάδελφοί του ζητώντας μέτρα ασφαλείας.

Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο βρίσκεται λιμενεργάτης ο οποίος νωρίτερα έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων κατά τη διάρκεια της εργασίας του σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της COSCO, καθώς υποχώρησαν τα σε κακή κατάσταση προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου. Ο τραυματίας εργάτης νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα στη μέση, τα πόδια και το κεφάλι. Σύμφωνα με τους συναδέλφους του, ο τραυματίας εργάτης τηρούσε τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας.

pjimage 8

Το σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο CSCL PACIFIC OCEAN της εταιρείας COSCO SHIPP, με σημαία Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με τουος λιμενεργάτες στο πλοίο δεν είχε προηγηθεί κανένας έλεγχος ασφαλείας. Πάγιο αίτημα του σωματείου της, της ΕΝΕΔΕΠ, αποτελεί ο προληπτικός έλεγχος για τα μέτρα ασφαλείας στα πλοία, πριν οι λιμενεργάτες ανέβουν για δουλειά σ' αυτά.

Αμέσως μετά το ατύχημα, η ΕΝΕΔΕΠ κάλεσε τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO να σταματήσουν τις εργασίες τους όπως και έγινε. Οι λιμενεργάτες προχώρησαν σε στάση εργασίας, ενώ σε νέα στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι της επόμενης βάρδιας.

Απεργία στις 1 και 2 Μαΐου

Οι εργαζόμενοι στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, συνεχίζουν με απεργία στις 1 και 2 Μαΐου έπειτα από απόφαση που πήρε η γενική τους συνέλευση το πρωί της Πέμπτης, ζητώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αλλά και τη λήψη μέτρων προστασίας της ζωής τους.

pjimage 9

Μιλώντας μάλιστα στη Γενική τους Συνέλευση, ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής σημείωσε χαρακτηριστικά πως «Αυτό το χάλι εδώ και 13 χρόνια τώρα με νεκρούς, σακατεμένους συναδέλφους και επαγγελματικές ασθένειες πρέπει να σταματήσει. Εάν η τελική πρόταση της COSCO δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα μαςτότε το λιμάνι δεν πρόκειται να ξαναλειτουργήσει».

ΠΗΓΗ: 902



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/P2vOYBn
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη