-->

Ανησυχητική πρόβλεψη Παυλάκη: Μέχρι τον Σεπτέμβριο μπορεί να έχουμε 2-3 επιδημίες ακόμη

Ανησυχητική πρόβλεψη Παυλάκη: Μέχρι τον Σεπτέμβριο μπορεί να έχουμε 2-3 επιδημίες ακόμη

Ο κ. Παυλάκης εξήγησε ότι οι περισσότεροι αναπνευστικοί ιοί δεν κάνουν ανοσία κατάλληλη για να σταματήσουν τη μόλυνση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επαναμόλυνση.

Στην εκτίμηση ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο μπορεί να έχουμε 2-3 επιδημίες ακόμη, προχώρησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Παυλάκης εξήγησε ότι οι περισσότεροι αναπνευστικοί ιοί δεν κάνουν ανοσία κατάλληλη για να σταματήσουν τη μόλυνση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επαναμόλυνση.

Ο ίδιος έφερε ως παράδειγμα τις αμέτρητες φορές που ο καθένας μας έχει νοσήσει με γρίπη, κρυολογήματα ή άλλους κορoνοϊούς. "Αν η ιλαρά συμπεριφερόταν σαν τον κορωνοϊό θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία μας", σημείωσε

Ο κ. Παυλάκης τόνισε επίσης, ότι η Όμικρον 2 είναι διαφορετικός ιός, όπως και κάθε παραλλαγή.

Όσον αφορά στα εμβόλια, ο κ. Παυλάκης είπε ότι δεν είμαστε κοντά στο να βρεθεί εμβόλιο με μεγαλύτερη διάρκεια, γι' αυτό όσοι έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να κάνουν 4η δόση και στο μέλλον κι άλλες.

Σημείωσε ακόμη ότι η 4η δόση στους 50 ετών και άνω θα εξαρτηθεί από το πόσο θα τηρήσουμε τα μέτρα ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες: "Προστατευθείτε γιατί θα έχουμε άνοδο κρουσμάτων και θανάτων."from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/Cn94rbi
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->