Μαρουσάκης: «Καλοκαίρι» το επόμενο 2ημερο, κύμα κακοκαιρίας από την Κυριακή με καταιγίδες και αφρικανική σκόνη (βίντεο)

Μαρουσάκης: «Καλοκαίρι» το επόμενο 2ημερο, κύμα κακοκαιρίας από την Κυριακή με καταιγίδες και αφρικανική σκόνη (βίντεο)

Η χώρα τις επόμενες ώρες θα χτυπηθεί από ένα βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο έρχεται από την κεντρική Ευρώπη. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα φέρει βροχές καταιγίδες αλλά και αφρικανική σκόνη.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη «η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει προσωρινά από την αφρικανική σκόνη για να έχουμε την Παρασκευή και το Σάββατο δυο πολύ καλές ανοιξιάτικες μέρες με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες», ενώ για σήμερα όπως είπε ο ίδιος «η θερμοκρασία, προς τα βόρεια δεν θα ξεπερνάει τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ όσο κινούμαστε πιο νότια θα είναι πιο υψηλή».

Κακοκαιρία την Κυριακή

Για Παρασκευή και Σάββατο αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες στο σύνολο της χώρας αλλά από την Κυριακή θα εκδηλωθούν βροχές αλλά και τοπικές καταιγίδες, με υποχώρηση της θερμοκρασίας.

«Σταδιακή άνοδος του υδραργύρου αναμένεται από Δευτέρα και Τρίτη», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο καιρός αύριο:

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια θα γίνουν νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 22 με 24 και στα νησιά τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/Mzp6PWg
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη